Vijesti 29.04.2016.

Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta MZ Priječani: Zbor građana pa protesti zbog mosta

ČITANJE: 2 minute
prijecani most
Mještani Priječana očajni su zbog kašnjenja izgradnje mosta u ovom naselju, a ukoliko radovi uskoro ne budu privedeni kraju, izaći će na proteste.

To je “Glasu Srpske” juče izjavio predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić.

– Pozvaćemo nadležne iz Gradske uprave, kao i “Voda Srpske” na zbor građana 28. maja i da nam oni kažu hoće li i kada biti riješen naš najveći problem. Prošle su dvije godine od kada smo u poplavama ostali bez mosta, a godina od početka izgradnje novog, za koji nam je obećano da će biti završen najkasnije za tri mjeseca. Kako i dalje od mosta nema ništa, jer su radovi stali prije nego što su počeli, zaključili smo da je kap prelila čašu – rekao je Tojagić.

Ističe da, ukoliko na zboru građana ne budu dobili konkretna objašnjenja, zbog čega kasni izgradnja mosta, mještani će izaći kod mosta u Klašnicama i blokirati saobraćaj.

– Očigledno je da nije uplaćen novac izvođaču radova “Niskogradnji”, pa zbog toga most nije završen. O zboru ćemo obavijestiti i gradonačelnika, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevu Mirjanića, ali i premijera Željku Cvijanović – kazao je Tojagić.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković kaže da nema informacije kada bi radovi trebalo da budu završeni.

– “Vode Srpske” finansiraju taj projekat i prema posljednjim informacijama koje imam ova institucija bi narednih dana trebalo da potpiše aneks ugovora sa izvođačem radova “Niskogradnjom”. U njemu bi trebalo da bude sadržano koliko dodatnog novca, koji nije bio planiran inicijalnim ugovorom koji je potpisan, treba da bi bio završen most. U ugovoru treba da stoji i rok do kada bi radovi trebalo da budu završeni – kazao je Novaković.

Kako “Glas Srpske” nezvanično saznaje, radnici preduzeća “Niskogradnja” su na gradilištu, a najnoviji rok za završetak radova je 30. jun.

Radovi

Izgradnja mosta u naselju Priječani počela je 23. maja prošle godine, a prvi rok za kraj radova bio je 23. avgust. Potom je uslijedilo prolongiranje do 15. decembra, ali ni do tada radovi nisu okončani. Sada je u fazi izgradnje. Most bi trebalo da bude dugačak 108 metara, a širok 1,7 metara sa dvije pristupne rampe u ukupnoj dužini od 12 metara. Kompletan projekat košta oko 409.000 KM.

(Glas Srpske)