Vijesti 26.11.2018.

“NEĆU ODUSTATI” Davor Dragičević i večeras tražio pravdu za ubijenog sina Davida

ČITANJE: 1 minuta

Dobio sam uramljenu čestitku od institucija, krivično djelo “ugrožavanje bezbjednosti”. Kad ste tako ažurni gdje su trojica momaka sa snimaka?! Ko je ubio Davida, upitao je večeras ponovo u Banjaluci Davor Dragičević, koji mjesecima traži istinu o smrti sina Davida.

– Stajaćemo ovdje sigurno do Davidove godišnjice ukopa, 7. aprila 2019. godine – poručio je Davor.

Građani su se 246. dan zaredom okupili na Trgu Krajine u Banjaluci, dajući podršku ovoj porodici.

– Znam za vaše namjere da se “očisti” ovaj trg. Davidova slika stajaće ovdje, a poslije toga sve je u ćaćinim rukama i ništa više neće biti isto. Obratiću se i međunarodnim organima za svoju i zaštitu okupljenih građana. Idem do kraja, odustati neću – zagrmio je Davor.

Prisutni su i večeras zapjevali pjesmu “Klinac u getu”, svojevrsnu himnu ovih protesta.

“Pravda za Davida. Ostajemo uz Davora i Suzanu”, uzvikivali su građani.

– Ovaj trg je nastao kao simbol roditeljske ljubavi prema djetetu čije je ime okaljano poslije smrti. Bukvalno ste nas pozvali da dođemo ovdje nakon održane sramne pres konferencije. Ovo je naš grad, stajaćemo ovdje, ako treba, i do smrti. Nećemo ćutati – rekla je Daniela Ratešić.

Nećete skloniti Trg dok ne zatvorite sve zločince, zajednička je poruka s večerašnjeg skupa.

– Uporno pričaju da mi hoćemo da rušimo Republiku Srpsku, a na svim dosadašnjim skupovima pokazali smo samo mir i dostojanstvo, ko smo i šta smo. Ko više poslije svega može vjerovati u te priče – zapitala je ona i najavila da su aktivisti grupe Pravda za Davida pozvani u Zagreb na filmski festival da govore na tribini o ljudskim pravima.

(Srpskainfo)