Vijesti 04.10.2022.

“Nedjelja djeteta”: Upriličen prijem za mališane vrtića “Zmaj Jova Jovanović”

ČITANJE: 1 minuta

Povodom obilježavanja “Nedjelje djeteta” u Gradskoj upravi upriličen je prijem za  mališane iz vrtića “Zmaj Jova Jovanović”.

Sa mališanima je o poslovima koje  svakodnevno obavljaju gradonačelnik i Gradska uprava, razgovarala savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo, koja im je pojasnila da su mnoga dječija prava ujedno obaveza Grada.

-Svako dijete ima pravo da se igra, a vaš Grad ima obavezu da izgradi igralište. Svako dijete ima pravo na vrtić, a naša je obaveza da obezbijedimo da vam u vrtiću bude lijepo – poručila  je Šukalova.

Ona je naglasila da je izuzetno važno da djeca u najranijem uzrastu uče o svojim pravima.

Tokom posjete, mališani su rekli da svako dijete ima pravo na život, na igru, zdravstvenu zaštitu, prvo na školu, ali i pravo da pogriješe.

Isto tako, kazali su da imaju i obaveze, da nakon igranja pospreme svoje igračke, da imaju obavezu da slušaju roditelje i vaspitače, te obavezu da uče.

Svečani defile na ulicama Banje Luke

U okviru „Nedjelje djeteta“ takođe je organizovan svečani defile kroz centar grada.

Mališani banjalučkih predškolskih ustanova, koji su bili obučeni u kostime svojih omiljenih superjunaka bili su dio karnevalske povorke, koja se kretala od Trga Krajine do Narodnog pozorišta Republike Srpske i nazad.

(E.M.)