Vijesti 08.06.2022.

NEIZMIRENA DUGOVANJA: Muškarac u Neumu uhapšen zbog otmice opštinskog odbornika

ČITANJE: 1 minuta

Gabrijel Lovrić (22) iz Neuma uhapšen je zbog sumnje da je oteo Ivana Stankovića (58) koji je i opštinski odbornik.

– Prema do sada prikupljenim informacijama konkretno se radi o sukobu zbog neizmirenih dugovanja. Postoji sumnja da je oštećeni I. S. duži period osumnjičenom dugovao veću sumu novca koju nije vraćao – kazali su iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, navodeći inicijale, za Hercegovina.info.

Dodali su, da je osumnjičeni, prema informacijama kojim raspolažu, više puta prinudnim putem opominjao da mu vrati dug te upotrebljevao, navodno, prijetnju i prinudu.

– Kako i na koji način je to radio, saznaćemo nakon istrage kao i definisanja o kojem se krivičnom djelu radi. Pod nadzorom Tužilaštva HNK-a, Policijska uprava Čapljina (Policijska stanica Neum) preduzima neophodne radnje kako bi se utvrdile okolnosti tog događaja – kazali su iz Tužilaštva HNK-a.

Jedan od mještana je svjedočio događaju koji je užasnuo pristutne.

– Ljudi koji su bili u obližnjem restoranu su vidjeli da ga je strpao u automobil, a Stanković je nakon četiri, pet sati koliko ga je držao uspio pobjeći i odmah je sve prijavio policiji. Policija ga je odvela u Hitnu, jer ga je udarao pištoljem i letvom. Naravno, odmah mu je oduzeo telefon. Ne znam, uistinu, šta je razlog, znam da su kumovi – prenio je Avaz riječi svjedoka nemilog događaja iz Neuma.

Stanković je, inače, odbornik u Skupštini opštine Neum ispred Hrvatske hrišćanske demokratske unije, prenosi Hercegovina info.

(SB)

Oznake: Neum, otmica