Vijesti 11.03.2016.

Neizvjesno ročište zbog Radončićevog zdravstvenog stanja

ČITANJE: 1 minuta
radoncic
Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić trebalo bi danas u Sudu BiH da se izjasni o krivici, ali je zbog njegovog zdravstvenog stanja neizvjesno da li će zakazano ročište biti održano.

Radončić je prošle sedmice vraćen u pritvorsku jedinicu zbog kršenja mjera zabrane, jer je davao izjave medijima po izlasku iz pritvora, a preksinoć je prebačen iz pritvora u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu zbog zdravstvenih problema.

Radončićev branilac Asim Crnalić pretpostavlja da ročište neće biti održano, ali će doći u Sud jer ročište niko nije opozvao.

-Pretpostavljam da to ročište neće biti održano, osim ako Radončića direktno iz bolnice dovedu u sudnicu, za čim nema nikakve potrebe, jer je ovo ročište odgodivo- rekao je Crnalić.

U Sudu BiH Srni je rečeno da je zakazano ročište i dalje na rasporedu.

Lider Saveza za bolju budućnost uhapšen je 25. januara, prema nalogu Tužilaštva BiH, ali je 17. februara odlukom Suda BiH pušten iz zatvora u kućni pritvor uz mjere zabrane.

Protiv Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića podignuta je optužnioca zbog krivičnog djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

(Agencije)