Vijesti 13.10.2015.

Nekić napao novinarku “Glasa Srpske”

ČITANJE: 1 minuta
dzevid_nekic
Zamjenik glavnog revizora Kancelarije za reviziju institucija BiH DŽevad Nekić jutros je verbalno napao novinarku “Glasa Srpske” iz Sarajeva Željku Domazet.

Nekić je telefonskom razgovoru rekao da će je tužiti zbog teksta objavljenog u današnjem broju “Glasa Srpske” pod naslovom “Zamjenik šefa revizora gura sina za radnog kolegu”, ali i iznio niz prijetnji i neutemeljenih kvalifikacija i optužbi.

Udruženje novinara Republike Srpske najoštrije je osudilo napad zamjenika glavnog revizora u Kancelariji za reviziju institucija BiH DŽevada Nekića.

– Prijetnje novinaru i iznošenje neutemeljenih i uvrijedljivih kvalifikacija i optužbi na njen račun nedopustivo je i predstavlja najgrublju vrstu pritiska i ugrožavanja novinarskih sloboda- saopšteno je iz Udruženje novinara Republike Srpske.

Iz Udruženja zahtijevaju od Nekića da uputi javno izvinjenje Željki Domazet, a od Kancelarije za reviziju institucija BiH da reaguje, osudi napad i protiv Nekića preduzme odgovarajuće mjere da bi bio sačuvan ugled te institucije.

(Agencije)