Magazin 04.02.2016.

Neko bi sutra mogao ostati bez 63 miliona dolara

ČITANJE: 1 minuta
loto
Dobitnički listić od 63 miliona dolara uskoro bi mogao da postane samo parče bezvrijednog papira, ukoliko se srećni dobitnik ne pojavi, kažu zvaničnici iz kalifornijske lutrije.

Naime, pobjednički Super loto pus listić kupljen je u Čatsvortu tokom avgusta, ali još ga niko nije donio u kalifornijsku lutriju iako rok za njegovu naplatu ističe.

Ako se srećni dobitnik ne pojavi u kancelariji lutrije Kalifornije sutra do 17 časova po lokalnom vremenu, on će izgubiti džekpot.

– U ovom trenutku, male su šanse da će se neko pojaviti- rekao je portparol lutrije Aleks Traverso.

Niko nije pokušao čak ni da dođe sa lažnim tiketom, tvrde zvaničnici.

Kaliforniska lutrija je uputila javni poziv u novembru, upozoravajući vlasnike tiketa da imaju 180 dana da naplate džekpot od 63 miliona dolara. Sada se rok zaista primakao kraju.

Zvaničnici kažu da je dobitan tiket prodat 8. avgusta, a pobjednički brojevi su 46-1-33-30-16 sa Mega brojem 24.

Ako se pobjednik ne pojavi, multimilionska nagrada će biti najveća nagrada ove igre u Kaliforniji koja nije dodijeljena. Sadašnja najveći neostvarena nagrada iznosi 28,5 miliona dolara za listić prodat u San Lorencu.

Inače, vlasnik maloprodajnog objekta koji je prodao listić i dalje će moći da dobije 315.000 dolara, čak i ako se niko ne pojavi da potvrdi listić od 63 miliona dolara.

(NN/telegraf.rs)