Sport 14.07.2016.

Nektar pivo ide na vrh Evrope!

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki planinari Miroslav Trivić i Dijana Vrhovac krenuli su u pohod na najviši vrh Evrope Elbrus koji se nalazi na Kavkazu u Rusiji, a visok je 5.642 metra nadmorske visine.

Ekspedicija se završava 21.jula 2016.godine,a kao što već tradicija nalaže i ove godine podršku im pruža Banjalučka pivara.

Banjalučkoj pivari je veoma značajna saradnja sa planinarima iz PAK SUMMIT-a, kao i sponzorstvo projekta “7 summits”.

“Osvajanje sedam najviših planinskih vrhova svijeta predstavlja jedan od vanrednih alpinističkih i sportskih poduhvata i smatramo da zaslužuje punu podršku naše kompanije. Sprovođenjem ovog projekta, planinari iz planinarsko-alpinističkog kluba “Summit”rade na afirmaciji vrhunskih sportskih rezultata i unapređenju i promovisanju sportskog života u Republici Srpskoj i BiH, ” rekla je Milka Stanivuković, PR menadžer Banjalučke pivare.

“U okviru projekta 7 summits za ovu godinu planirao sam uspon na najviši vrh Evrope Elbrus koji se nalazi na Kavkazu u Rusiji, a visok je 5.642mnv.

Ovo bi za mene bio četvrti od sedam planiranih vrhova nakon najviših vrhova Afrike Južne i Sjeverne Amerike. Pripreme traju unazad četiri mjeseca od čega je poslednji najintenzivniji dio okrunjen usponom na najviši vrh Njemačke Zugspitze 2.962mnv.

U ovaj uspon ugraditi ću sva svoja dosadašnja iskustva, a sam uspon je nastavak priprema za uspon na najviši vrh svijeta Mont Everest.

Podrška Banjalučke pivare nam je od velikog značaja s obzirom da se radi o projektu koje iziskuje značajna finansijska sredstva koja su neophodna za nabavku opreme, dozvole za penjanje i troškove puta i boravka. Svjesni smo da je teška situacija i da je jako teško pronaći donatore, te neizmjernu zahvalnost za realizaciju našeg projekta zaslužuje Banjalučka pivara,” izjavio je Miroslav Trivić.

“Kada mi je Miroslav Trivić predložio da idem na Elbrus, bez razmišljanja sam prihvatila. Planinu, od prvih planinarskih koraka, doživljavam srcem, kao “blisko biće”, tako da dileme nije bilo.

Izazov je utoliko veći što su uslovi ekstremni i zahtjevaju vrhunsku psiho i fizičku spremu, tako da će Elbrus biti test za mene, u svakom smislu riječi. Sučeljavanje sa surovom planinom jedan na jedan nadam se da ce rezultirati osvajanjem najviše tačke Evrope i pomjeranjem ličnih granica ”, kaže Dijana Vrhovac, članica “SUMMIT”-a.

Ovim usponom na najviši vrh Evrope biće ostvareni visinski zahtjevi u okviru priprema za penjanje na preostale vrhove: najviši svjetski vrh, Mont-Everest (8.848 mnv), kao i najvišeg vrha Antarktika – Vinsona (5.140 mnv) i Australije – Košćuška (2.230 mnv). Banjalučka pivara će i dalje podržavati planinare u ekspedicijama koje planiraju u narednom periodu, u okviru projekta “7 summits”.

(Uno radio)