Politika 27.05.2021.

NELSON SA ČOVIĆEM: Neophodna ograničena, ali značajna poboljšanja izbornog procesa

ČITANJE: 1 minuta

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas se sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Tokom razgovora Nelson je poručio kako “formiranje vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju nastaviti se odvijati paralelno”, prenosi N1.

“Ambasador se danas sastao sa drugim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem kako bi poručio da pokazivanje ozbiljnosti na putu EU znači dijalog i djelovanje na ograničena, ali značajna poboljšanja izbornog procesa, integriteta pravosuđa i vladavine zakona”, objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD u BiH.

Podvučeno je kako “formiranje vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju nastaviti se odvijati paralelno”.

https://twitter.com/Dragan_Covic/status/1357017052071030784

I prvi čovjek HDZ-a je na Twitteru objavio kako se sastao sa američkim ambasadorom.

“Sa ambasadorom Ericom Nelsonom o hitnoj potrebi potpune provedbe Sporazuma o Mostaru i o izmjenama Izbornog zakona BiH koji ostaje visoki preduslov za naše članstvo EU 2021. godine, kao i svih ostalih 14 prioriteta Evropske komsije”, napisao je Čović.

(SB)