Politika 23.01.2021.

“NEMA BUDUĆNOSTI ZASNOVANE NA MRŽNJI”: Selak osudio Izetbegovićevu izjavu

ČITANJE: 1 minuta

Lider SPS Goran Selak najoštrije je osudio izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o tome kako su Srbi loš narod.

“Neprihvatljiva je generalizacija i stigmatizacija bilo kojeg naroda pogotovo ako imamo u vidu ne tako davnu istoriju kako Srba, tako i Jevreja i drugih naroda koji su bili žrtve masovnih progona i stradanja kao posljedica upravo takvih užasnih generalizacija”, rekao je Selak.

On je dodao da su Srbi narod koji je kroz svoju istoriju prošao veoma teška iskušenja i stradanja, a neka od njih, nažalost i u skorije vrijeme, prenosi “Srpskainfo”.

Ožiljci tih stradanja, kako navodi Selak, prisutni su i živi u gotovo svim srpskim porodicama Kozare, Ozrena, Hercegovine i gotovo svih krajeva Republike Srpske.

“Time ovakva ocjena Izetbegovića dobija na težini, pogotovo ako se vidi kontekst u kojem je data i ponovljena nekoliko puta uprkos vidnom čuđenju i same voditeljke emisije u kojoj je izrečena. Licemjerni su svi pozivi na suživot i izgradnju neke drugačije budućnosti u BiH od strane onih koji Srbe ovako doživljavaju. Nema budućnosti zasnovane na mržnji, a Izetbegović je ovim pokazao da je mržnja u osnovi njegove politike”, poručio je Selak.

(N.S)

Oznake: Goran Selak