Politika 28.11.2022.

Nema dogovora SDP-a i opozicije iz Srpske o izboru delegata u Dom naroda BiH

ČITANJE: 1 minuta

Nakon sastanka SDP sa opozicijom iz Republike Srpske, saopšteno je da dogovora nema u odnosu na izbor delegata u Domu naroda BiH odnosno ko će koga podržati.

Milan Miličević, v.d. predsjednik SDS-a kaže da dogovora nema i da će se sve znati u srijedu kada je zakazana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o izboru delegata u Dom naroda BiH, prenosi N1.

“Nismo napravili nikakav dogovor. Jesmo razgovarali, sa ozbiljnim namjerama, ali nije postugnut nikakav dogovor. Da li će on biti postignut znaće se u srijedu”, kazao je Miličević.

Ranije su se pojavile informacije da je opozicija iz FBiH sa opozicijom iz RS dogovorala zajednički nastup u Savjetu  ministara BiH što je Miličević demantovao.

“Sa SDS nisu vođeni takvi razgovori (…) Takva matematika da budemo u Savjetu ministara BiH postoji, ali u smislu boljeg životnog standarda”, objasnio je Miličević.

Borenović: Dodik ne treba dobiti ključ u Domu naroda BiH

Za Branislava Borenovića iz PDP-a bitno je da Dodik ne dobije ključni mehanizam odnosno četiri delegata iz Republike Srpske u Domu naroda BiH.

“Imati ključ i ključ i RS, FBiH i BiH u svojim rukama i on će odlučivati da li će otključati i zaključati i da li će dobro raspoloženje probuditi ili ne”, istakao je Borenović.

Za Borenovića je bitno da se razgovara o bitnim temama kako građani ne bi odlazil iz BiH.

(A. S.)