Politika 18.12.2015.

Nema istrage Tužilaštva BiH protiv Dodika

ČITANJE: 1 minuta
Dodik
Tužilaštvo BiH nije donijelo odluku o pokretanju istrage protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Ovo je izjavio Božo Mihajlović, šef Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH te zamjenik glavnog tužioca.

Mihajlović je kazao da danima prati medijske napise koji se pozivaju na istragu Tužilaštva BiH, ali da to nije tačno.

-Nikakvu zvaničnu istragu Tužilaštvo BiH nije pokrenulo protiv Milorada Dodika. Ja sam šef Odjeljenja za organizovani kriminal, ja znam ko šta radi- rekao je Mihajlović.

List podsjeća da su mediji u BiH tvrdili da je donijeta naredba o sprovođenju istrage protiv Dodika, te da je to odlučeno u Tužilaštvu BiH nakon izjave Slobodana Pavlovića, vlasnika “Pavlović banke”, putem koje je, navodno, Milorad Dodik 2007. godine prebacio 750.000 evra na račun Komercijalne banke u Beogradu, koja je bila vlasnik vile na Dedinju.

Sredinom prošlog mjeseca SDS je podneo i krivičnu prijavu protiv predsjednika RS Milorada Dodika i organizovane grupe zbog više krivičnih dijela.

Ova grupa, kako se navodi u prijavi, sumnjiči se za zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja, davanje i primanje mita te udruživanje radi činjenja krivičnih dijela i organizovanog kriminala.

(B92)

Oznake: Milorad Dodik