Vijesti 28.04.2016.

Nema izgradnje novih staza za bicikliste

ČITANJE: 1 minuta
biciklisti banjaluka
Nove biciklističke staze, odnosno realizacija prve faze razvoja mreže biciklističkih staza u gradu nije planirana budžetom u ovoj godini. Ovo je “Glasu Srpske” potvrđeno u Odsjeku za saobraćaj.

Biciklističke staze u gradu, kojih ima osam kilometara, ne čine jedinstvenu mrežu već se sastoje iz dijelova koji nisu međusobno povezani.

– Studijom biciklističkog saobraćaja grada definisane su mjere za unapređenje biciklističkog saobraćaja, a razvoj mreže biciklističkih staza podijeljen je u nekoliko faza – rekli su iz Odsjeka za saobraćaj.

Za prvu fazu studije biciklističkog saobraćaja grada izrađena je urbanističko-tehnička i projektna dokumentacija.

– Ova faza podrazumijeva izgradnju staza u Karađorđevoj ulici, od završetka postojeće biciklističke staze do raskrsnice sa zapadnim tranzitom, na Bulevaru cara Dušana, od spoja sa biciklističkom stazom u Karađorđevoj do parka “Petar Kočić”, ulicama Gundulićevoj, Gavre Vučkovića, Majke Jugovića, od ulice Olimpijskih pobjednika do Univerziteta, na Bulevaru vojvode Radomira Putnika, Bana T. Milosavljevića, od Gundulićeve ulice do ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Dr Mladena Stojanovića i Knjaza Miloša, ali izgradnja nije planirana budžetom u ovoj godini – kazali su u Odsjeku za saobraćaj.

Dodali su da su dobijeni lokacijski uslovi za uređenje još 25 lokacija u gradu, pored postojećih deset, koje će služiti za parkiranje bicikala.

(Glas)