Vijesti 09.09.2018.

NEMA VOZAČKU, BIO PIJAN Identifikovan vozač koji je vozio stepenicama

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučka policija identifikovala je noćas mladića koji je bježeći od policije autom sišao niz stepenice banjalučke Tržnice, a radi se o devetnaestogodišnjem Mladenu Beniću iz Banjaluke za kojeg se sumnja da je počinio više prekršaja.

Nezvanično saznajemo da su sa njim u autu bili i Slaviša Kalinić (19) i Aleksandar Milošević (18).

Kako saznajemo, mladić nema vozačku dozvolu zbog čega se vjerovatno i nije zaustavio na policijski znak Stop u banjalučkoj Aleji Svetog Save i počeo da bježi.

“Lice je nastavilo kretanje nasilničkom vožnjom koja bila je u gruboj suprotnosti sa saobraćajnim pravilima, a ne pokazujući obzir prema bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju, te odbijajući i dalje da zaustavi vozilo na znakove poliicjskih službenika, koji su dati svjetlosno signalnim uređajima na službenom vozilu”, navode iz policije.

Mladić se na raskrsnici ulica Gajeva i Đure Dančića zaputio prema Gradskoj tržnici i to pješačkom stazom, a zatim i stepenicama kroz Gradsku tržnicu a sve to snimili su prolaznici, a snimak potjete danas se munjevito raširio na internetu.

Ubrzo ga je policija stigla u ulici Isaije Mitrovića te su alkotestiranjem utvrdili da u organizmu ima 1,18 g/kg alkohola, što nije bilo dovoljno za zadržavanje mimo slobode.

“Policijski službenici nastavljaju rad na kompletiranju ovog predmeta, a po sagledavanju svih okolnosti utvrdiće se i tačna odgovornost lica koje je upravljalo vozilom, o čemu će biti dostavljen izvještaj nadležom organu”, navode iz policije.

(Nezavisne)