Vijesti 04.11.2020.

NEMA ZDRAVSTVENIH TEGOBA: Šeranić se vraća redovnim aktivnostima

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, koji se prethodnih dana preventivno nalazio u samoizolaciji, vraća se na posao i nastavlja sa obavljanjem redovnih aktivnosti.

“Zbog povećanog obima posla, usljed složene epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, ministar Alen Šeranić vraća se obavezama u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a nakon konsultacija i preporuke epidemiologa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Iz Ministarstva navode da Šeranić nema nikakvih zdravstvenih tegoba, u periodu samoizolacije nije se pojavio nijedan simptom kovida 19, a testiranjem mu je potvrđen i negativan nalaz na prisustvo virusa korona.

U saopštenju je navedeno da Šeranić nije imao visoko rizične kontakte, već se za samoizolaciju odlučio uvažavajući epidemiološke preporuke za odgovorno postupanje radi zaštite zdravlja u vrijeme pandemije.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske nastavlja sa intenzivnim radom na sprovođenju mjera za suzbijanje pandemije virusa korona i apeluje na građane da se pridržavaju propisanih mjera zaštite radi suzbijanja širenja ovog virusa.

(Srna)

Oznake: Alen Šeranić