Politika 22.05.2020.

NEMANJA VASIĆ: Ispunjavam obećano – kormilo SDS-a preuzimaju mladi kadrovi

ČITANJE: 3 minute

Da, podnijeću ostavku na današnjoj sjednici Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke, ali, naravno, ja čvrsto ostajem u SDS-u, kao i na odgovornim pozicijama i na opštinskom i republičkom nivou. Tu se ništa ne mijenja.

Rekao je ovo za portal MojPrnjavor.info Nemanja Vasić, aktuelni predsjednik prnjavorskog SDS-a i visoki funkcioner ove stranke, povodom nekih medijskih spekulacija  da mu prijeti smjena sa kormila ove opozicione stranke u Prnjavoru.

– Jedina je promjena na opštinskom vrhu i to je, zapravo, rezultat moje ideje i inicijative, još od prije tri godine kada sam izabran za predsjednika Opštinskog odbora SDS. Tada sam javno obećao da ću podmladiti rukovodsrtvo stranke. Ovim činom ispunjavam to prioriteno obećanje, pošto na mjesto predsjednika stranke dolazi moj zamjenik, a iz reda mladih dolazi i budući predsjednik Izvršnog odbora i kandidat za načelnika opštine, izjavio je Vasić.

Istovremeno, navode Vasića potvrđuje i Milan Petrović, odbornik i njegov zamjenik, za koga je navedeno da je na čelu grupe koja „planira Vasićevu smjenu“.

Vasić podsjeća da u početku, od preuzimanja kormila, „nije bilo baš lako realizovati njegovu ideju o podmlađivanju rukovodstva stranke“. U međuvremenu je, ističe, SDS u Prnjavoru uspio da stvori „najjaču omladinsku organizaciju u Srpskoj“. Upravo iz te snage, dodaje, isprofilisana su i dvojica kandidata za funkcije-budućeg predsjednika OO i nosioca liste na predstojećim lokalnim izborima, kao i kandidata za budućeg načelnika opštine Prnjavor.

– Pošto smo u vremenskom tjesnacu i nismo u mogućnosti da organizujemo izbornu skupštinu, a ne želeći da kršimo statut, odlučio sam da podnesem ostavku. Tako će na legalan način naš mladi kadar preuzeti ključne pozicije. Srećna je okolnost da su to oni kadri pred predstojeće lokalne izbore, a mi stariji ćemo im biti podrška i vjetar u leđa. Jasno sam dao do znanja da ja sa 66 godina, nemam ambicija da se više kandidujem za bilo koju rukovodeću funkciju. Jer, cilj mi je da i nakon nas starijih SDS ostane jaka i pobjednička stranka u Prnjavoru, pojašnjava Vasić

Petrović i Aleksić budući čelnici stranke

On otkriva buduće čelnike ove partije u Prnjavoru.

– Na čelo stranke, odnosno opštinskog odbora, dolazi moj zamjenik Milan Petrović, koji će biti kandidat i za nosioca liste na predstojećim izborima. Na mjesto predsjednika Izvršnog odbora doći će, takođe mlad, čestit i perspektivan, Milan Aleksić, koji će biti i naš kandidat za budućeg načelnika opštine, kaže Vasić.

Da ne stoji iza bilo koje grupe koja ima namjeru da smijeni aktuelnog predsjednika kazao nam je i sam Milan Petrović.

– Naravno da ne postoje bilo kakve podjele u stranci. Očekujem da ćemo nakon sjednice opštinskog odbora izaći još jači i, uz pomoć našeg članstva i simpatizera, ponovo postati vodeća stranka u našoj opštini, kaže za naš portal Petrović.

(mojprnjavor.info)