Sport 27.02.2023.

Nemanja Vidić otkrio svoj tim za FSS

ČITANJE: 2 minute

Nemanja Vidić predao je spisak ljudi koje planira da postavi na rukovodeća mjesta u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) ako pobijedi na izborima zakazanim za 14. mart.

Vidić je u petak i zvanično predao kandidaturu za predsjednika FSS, a nekadašnji kapiten Mančester junajteda je otkrio i imena najbližih saradnika u Savezu ukoliko dobije podršku na izborima.

Vidić kao svoje buduće najbliže saradnike vidi tri potpredsjednika, a to su:

– Branko Milanović, osnivač i prvi čovjek kompanije Nordeus.
– Milorad Mažić, jedan od najboljih srpskih sudija u istoriji.
– Petar Jovanović, predsjednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke.

A uz njih tu je i
– Slavoljub Muslin, nekadašnji selektor.

Kada je u pitanju Izvršni odbor, Vidić bi, u slučaju pobjede, u njega kooptirao bivše reprezentativce Milana Jovanovića i Danka Lazovića, zatim trenera Branka Babića, profesora Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu Veroljuba Dugalića, koji je u sportskim okvirima poznat kao dugogodišnji prvi čovjek futsal kluba Ekonomac.

Zatim, na spisku se nalazi i Dragoljub Vukadinović, prvi čovjek Metalca iz Gornjeg Milanovca, reprezentativka Srbije i član Bajerna iz Minhena Jovana Damnjanović, kao i doktor Vladimir Dugalić, načelnik Klinike za digestivnu hirurgiju KBC Srbija.

Predstavnik sudija u Izvršng odboru bio bi Dragomir Stanković, nekadašnji arbitar sa FIFA značkom, amaterski fudbal predstavljao bi Rade Todorović, predsjednik kluba Kiker iz Kraljeva, a region Zapadne Srbije Ivan Karapetrović iz Užica, prenosi Mocartsport.

Ko je u Džajićevoj “ekipi”?

Očekuje se da u toku dana i drugi kandidat za predsjednika FSS Dragan Džajić obznani svoj tim za rukovođenje srpskim fudbalom.

Sportklub je ranije prenio da su u Džajićevom timu potpredsjednička mjesta rezervisana za bivšeg ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i Ljubišu Tumbakovića, nekadašnjeg trenera Partizana i selektora Srbije.

U Džajićevom Izvršnom odboru mjesta bi se našla za Vladana Gašića (FS Istočne Srbije), Marka Zdravkovića (FS Beograda), Dragana Simovića (FS Vojvodine), Nebojšu Živanovića (FS Zapadne Srbije), Dragomira Lazovića (Zajednica superligaša), fudbalsku legendu Vladimira Petrovića Pižona…

Izborna Skupština FSS zakazana je za 14. mart u Staroj Pazovi.

Oznake: Nemanja Vidić