Politika 21.10.2020.

Nenad Nešić nije saslušan u MUP-u RS: Izjavu ću dati nadležnom Tužilaštvu

ČITANJE: 1 minuta

Nenad Nešić je danas u pratnji advokata bio u MUP-u RS, gdje je trebao biti saslušan.

Za N1  kaže da izjavu nije dao, da se saslušanje nije desilo, ali da će je dati nadležnom Tužilaštvu.

“Potpuno vjerujem institucijama”, kratko je rekao.

U DNS-u vjeruju da će zbog političke odluke da napusti koaliciju sa SNSD, Milorad Dodik pokušati da se preko istraga i policije, obračuna sa “neposlušnim” Nešićem.

U MUP-u su Nenada Nešića trebali saslušati zbog dva krivična djela – zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, te iznuda. Dva okružna tužilaštva potvrdila su nam da predmeti protiv Nešića postoje, jedan je star nekoliko mjeseci, drugi čak dvije godine.  Izvještaje o krivičnom djelu je u oba slučaja dostavio MUP RS.

U Tužilaštvima u RS postoji više krivičnih prijava protiv funkcionera DNS na određenim funkcijama. Kako je potvrđeno u OJT Banjaluka vodi se istraga u Predmetu protiv prijavljene Daliborke Kerezović, direktorice ŠGG Oštrelj. Predmet se nalazi u radu i u fazi je provjera, sve zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 315. KZ RS.

DNS-ovim lokalnim odborima danas u 15 časova ističe rok za opredjeljenje o podršci na lokalnim izborima, a konačnu odluku donijeće Predsjedništvo stranke u narednih par dana.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: Nenad Nešić