Sport 05.07.2022.

Nenad Talić izabran za predsjednika Asocijacije sportskih centara Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Danas je u Istočnom Sarajevu održana osnivačka Skupština Asocijacije Sportskih centara Republike Srpske, gdje su direktori Sportskih centara i dvorana Istočnog Sarajeva, Milorad O. Lale; Trebinja, Milan Janković; Gradiške, Miloš Vujnić; Laktaša, Radenko Marčeta; Mrkonjić Grada, Boro Boškić; Kotor Varoši, Danijela Kostić i Banja Luke jednoglasno izabrali Nenada Talića, direktora SC “Borik” Banja Luka za predsjednika Asocijacije, te potpredsjednike Milorada O. Laleta i Radenka Marčetu.

Talić je i inicijator osnivanja ove Asocijacije čija je ideja savez organizacija za obavljanje sportskih djelatnosti na teritoriji RS, sa djelovanjem kao nevladina, nepolitična i neprofitabilna organizacija. Čelnici sportskih ustanova Srpske jednoglasno su se složili da je udruživanje u Asocijaciju neophodno zbog iznalaženja boljih uslova za rad sportskih objekata, ali i njihovih krajnjih korisnika – sportista.

“Asocijacija je osnovana u cilju razvoja sporta, sportskih objekata kojima upravlja, međusobne saradnje, razvoja i razmjene iskustva između sportskih centara, unapređenja položaja zaposlenih u ovoj grani, te zajedničkog nastupa pred relevantnim republičkim, državnim i međunarodnim organima u oblasti sporta. Asocijacija će funkcionisati i kao udruženje poslodavaca u oblasti sportskih djelatnosti. Slični modeli postoje u Srbiji i Sloveniji, a cilj nam je da u Srpskoj okupimo sve zainteresovane sportske centre i dvorane kako bi djelovali ujedinjeni ka istom cilju”, istakao je Nenad Talić.

Sjedište Asocijacije je u Banja Luci, a član može postati svaki sportski centar koji je registrovan za obavljanje sportskih djelatnosti u skladu sa zakonom, kao i druge organizacije u oblasti sporta koje se bave djelatnostima vezanim za sportske objekte.

Oznake: Nenad Talić