Vijesti 10.11.2018.

NEOBIČNA SCENA U TOKU HAPŠENJA Gađali policajce živim tvorom

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki policajci našli su se u veoma neobičnoj situaciji prilikom hapšenja dvojice muškaraca sa većom količinom narkotika, jer su ih osumnjičeni dileri, kako bi izbjegli hapšenje, gađali ni manje ni više nego – živim tvorom!?

Kako piše portal Srpskainfo.com, sve se odigralo juče u jutarnjim časovima u naselju Šibovi u Banjaluci, a uhapšeni su Vladimir Sumonja i Luka Tomašević.

“Inspektori su došli do informacije da u jednoj vikednici u pomenutom naselju postoji veća količina narkotika. Na tu lokaciju odmah je upućen veći broj policajaca, ali niko nije mogao očekivati šta će se desiti prilikom dolaska u Šibove”, priča izvor portala.

Nakon što su došli do vikednice policajci su tu zatekli Sumonju i Tomaševića, ali su oni odlučili da se neće tako lako predati.

“Kada su vidjeli policajce jedan od njih je uzeo živog tvora i gađao policajce. Na sreću niko od policajaca nije povrijeđen, a dileri su savladani i uhapšeni”, prepričava izvor portala šta se dešavalo u ovoj neobičnoj situaciji.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je danas da su uhapšene osobe čiji su inicijali L.T, V.S. i A.D. iz Banjaluke zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga i oduzeli veću količinu skanka, ekstazija i spida.

Kako se navodi u saopštenju, te osobe su uhapšene juče nakon pretresa stambenih i pomoćnih objekata na više lokacija, kao i putničkih automobila koje osumnjičeni koriste, a materija koja asocira na opojne droge poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

Pretres je izvršen na osnovu naredbe nadležnog suda, a prilikom pretresa oduzeti su i predmeti namijenjeni za uzgoj i proizvodnju opojnih droga. O navedenim okolnostima upoznat je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a lica L.T. i V.S. danas su sprovedena u ovo tužilaštvo.

Hapšenje je izvršeno u okviru operativne akcije “Target” s ciljem suzbijanja proizvodnje i prodaje opojnih droga, navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

(Mondo)