Politika 17.12.2015.

Neočekivani rat SDP i HDZ na Tviteru

ČITANJE: 2 minute
hdz
Dva najveća koaliciona bloka u Hrvatskoj zaratila na Tviteru nakon što je lider SDP-a i aktuelni premijer Zoran Milanović pisanim putem šefu Mosta nezavisnih lista Boži Petrovu ponudio saradnju i poručio da uslov te saradnje nije premijerska pozicija.

Najprije se oglasio HDZ Tomislava Karamarka porukom na Tviteru da Milanović želi da razbije Most i da po svaku cijenu konstituiše Sabor makar na pet minuta, te blokirati predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

“Milanović poslao još jedno pismo Mostu! Pristao na uslove! ”Ovo je stav cijele koalicije Hrvatska raste, usuglašen je i na Predsjedništvu SDP-a””, poručeno iz SDP-a.

Most je na to odgovorio:

“Drago nam je da je odlučio da nastavi komunikaciju, a sad neka se izjasni o reformskoj vladi i saradnji s Domoljubnom koalicijom”.

“Milanović je u strahu – gubitak vlasti za njega znači procesuiranje kriminala ove vlade!”, pa nastavio: ”Milanović želi u izbore s funkcije premijera kako bi nastavio kontrolu represivnog aparata i medija”. A odmah potom su napisali i: ”Puč u @SDPHrvatske??? Milanović i Predsjedništvo protiv odluke Glavnog odbora stranke #neprincipijelnakoalicija.”.

Na to su iz SDP-a hladno odgovorili: “@HDZ001 Čemu nervoza? SDP poštuje sve odluke i spremni smo da razgovaramo s Domoljubnom koalicijom. Drago nam je da imamo priliku sučeliti na Twitteru nakon dugo vremena odbijanja komunikacije na Twitteru.”.

“Sorry, bili smo u gužvi… Radili smo na programu koji @SDPHrvatske nema – odgovorili su posprdno iz HDZ-a, a SDP je samo nastavio: “@HDZ001 i napokon došli do digitalizacije pa krenuli na društvene mreže. Taj standard smo postavili još 2011.

Prepirka se očigledno svidjela HDZ-ovcima pa su nastavili:

“Odjednom @SDPHrvatske ima želju razgovarati s… da ne nabrajamo sve etikete koje ste nam nakeljili zadnjih par dana – napisali su, a potom tweetnuli: ”Milanović i @SDPHrvatske protiv procesuiranja kriminalnih radnji koje je počinila vlada i članovi njegove porodice”.

Potom se ukljucio i Most zapitavši da li je prozivanje SDP-a prozivanje pojedinaca oko imena i prezima stav Predsedništva i Glavnog odbora?

Uključio se ponovo i HDZ koji je SDP zapitao mogu li večeras očekivati i treće pismo sa dodatnim pojašnjenjima od Milanovića Mostu.

(Agencije)