Vijesti 26.11.2018.

NEOČEKIVANI TROŠKOVI Mještanima Dragočaja stradali bojleri zbog jakog pritiska vode

ČITANJE: 2 minute

Vodoinstalateri i električari su prethodnih dana imali pune ruke posla u naselju Dragočaj, jer je dijelu stanovnika u domovima istovremeno „procurio“ bojler, a nekima od njih čak i poplavljena kuća. 

Mještani su još u nevjerici zbog štete i neplaniranih troškova, a za sve je kažu „krivac“ jak pritisak vode. Kako pričaju, samo znaju da su „radnici „Vodovoda“ nešto popravljali u naselju“ i da se njima tada pojavio ovaj problem.

– Bila sam, srećom, u kući kada je voda „probila“ na česmi. U prvi mah sam se uplašila, ali sam uspjela da se saberem i krenem da zatvorim ventil. Kada sam nazvala broj za reklamacije, rekli su mi da je trenutni pritisak sedam bara i da se strpim dok ne padne na „normalna“ četiri bara – navela je jedna žena.

Komšija B.J. sa iznenadnom poplavom se „borio“ u dvorištu.

– Kada sam došao kući s posla zatekla me je voda u dvorištu. Pomislio sam: „Otkud toliko kiše, kad je u gradu nije bilo“. Tada sam shvatio da je problem u šahtu. Ispraznio sam ga i imao sam šta da vidim. Ventil na vodomjeru je popustio – rekao je on.

Da sve bude gore, sve se desilo po mraku, tako da je dosta vremena, priča, izgubio dok nije kupio novi ventil i zamijenio ga.

Električar, koji je želio ostati anoniman, kaže da je zatrpan pozivima zabrinutih ljudi iz Dragočaja, koji su se žalili da su im procurili bojleri.

– Kod nekih je situacija bila toliko ozbiljna da su imali i poplavu u kući, s obzirom da su tek kasnije došli s posla. Starijim bojlerima nije bilo spasa, dok je onima od rostfraja, ako je i bilo problema, uglavnom stradala gumica. Svemu je, izgleda, kumovao jak pritisak vode – ističe on.

U „Vodovodu“ su nam potvrdili da problem u ovom naselju jeste nastao zbog pritiska vode, te da su njihove ekipe bile na terenu.

– Radnici „Vodovoda“ su u četvrtak primijetili da je u naselju Dragočaj došlo do povećanja pritiska. Nakon kontrole mreže, utvrđeno je da je jedan reducir pritiska djelimično izgubio funkciju. Odmah se pristupilo sanaciji kvara i radovima na normalizaciji snabdijevanja – precizirali su iz ovog preduzeća, dodajući da su ekipe situaciju pratile i tokom vikenda.

(Srpskainfo)