Biznis 16.05.2024.

Neophodno povezati region – poruka Јahorina ekonomskog foruma

ČITANJE: 1 minuta

Panelom “Pitajte premijera”, na kojem je učestvovao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, završen je Јahorina ekonomski forum. Višković je rekao da je Srpska u kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta dosta uradila, što su prepoznali domaći i strani investitori, ali da izostanak saradnje, pa i česte opstrukcije iz FBiH usporavaju procese, na štetu svih građana BiH.

Zakonom koji izjednačava domaće i strane investitore stvoren je povoljan ambijent za ulaganja u Srpsku – najmanje poreske stope, najniža cijena električne energije u regionu, kao i stručna i kvalitetna radna snaga, što, kaže Višković nije promaklo međunarodnim investitorima.

I razgovor na marginama Јahorina ekonomskog foruma sa delegacijama Saudijske Arabije trebalo bi da donese nove investicije.

– Ranije smo kontaktirali sa njihovim Razvojnim fondom i kompanijom zainteresovanom za izgradnju solarne elektrane u Bijeljini od 60 megavata – rekao je Višković, prenosi RTRS.

Inicijativa “Otvoreni Balkan” nije smetnja za druge inicijative, kaže Višković i upozorava da je povezivanje regiona neophodno.