Sport 29.03.2019.

NEPOPULARNE MJERE: FK “Borac” smanjuje broj zaposlenih

ČITANJE: 1 minuta

Iz Uprave Fudbalskog kluba Borac su saopštili da će uskoro redukovati broj zaposlenih, jer im je potrebno smanjenje troškova kako bi klub normalno funkcionisao.

“Fudbaleri Borca na terenu svojim igrama i zalaganjem, vode klub ka povratku u Premijer ligu. To je ono što svi vide, međutim i uprava radi sve što je u njenoj moći da klub spremno dočeka najveće izazove.

U tom cilju biće izvršena sistematizacija unutar samog kluba, što znači racionalizacija poslovanja, odnosno smanjenje broja zaposlenih.

Klub trenutno, sa ovolikim brojem ljudi, s obzirom na budžet ne može normalno da funkcioniše.

Svi u upravi su svjesni da su to nepopularne mjere, ali isto tako treba uzeti u obzir da će se eventualnim plasmanom u Premijer ligu BiH  – a sve na terenu ide u tom pravcu – povećati troškovi.

Aktuelna uprava ne želi da ponovi greške svojih prethodnika, pa da dođe u situaciju pravljenja novih dugova. Takođe, valja podsjetiti da ovo rukovodstvo i dalje riješva repove nekih ranijih rukovodilaca.

Uprava kluba djeluje isključivo u pravcu stabilizacije i jačanja Borca, a nikako u smjeru stvaranja novih dugova”, stoji u saopštenju banjalučkog kluba.

(Srpskainfo)