Vijesti 30.08.2016.

Neprospavana noć u Lazarevu: Alarm u vrtiću mještane podigao iz kreveta!

ČITANJE: 2 minute

Mještani banjalučkog naselja Lazarevo noćas nisu najbolje spavali. Kako navode, jutros oko 2 časa uključio se alarm u zgradi vrtića “Kolibri” u tom naselju. Mještani Lazareva u obavještenju koji su poslali u vrtić navode da su svi noćas bili na nogama i da nisu spavali, jer alarm niko nije mogao da isključi. U dopisu vrtiću, koji je proslijeđen i ATV-u,  navode da se problem ponavlja iz mjeseca u mjesec.

Dopis mještana upućen vrtiću “Kolibri” prenosimo u cjelosti:

“Naime noćas u periodu od 02:00-05:00 se alarmi uređaj aktivirao i svi stanovnici okolnih kuća su bili na nogama, jer niko nije mogao da riješi problem.

Agencija “BOND” je došla kao i policija na lice mjesta, ali se prema njihovim riječima gospodin koji može to da isključi nije mogao dovesti do vrtića jer je vjerovatno morao da spava dok mi svi nismo mogli.

Radnik agencije je rekao da je u vašoj odgovornosti promjena alarma koji je navodno u kvaru. Zaista smatramo da je ovo sramota za grad Banjaluku i da se odgovorni ovako ophode prema javnom redu i miru, a Vas molimo da nešto preuzmete.

Čistarčice Vrtića uključuju uređaj koji je neispravan, a kad se aktivira “nije niko zadužen da isti isključi”. Ovaj problem se ponavlja skoro svaki mjesec.

Stanovnici Lazareva 3″

U vrtiću “Kolibri” ATV-u je potvrđeno da se alarm uključio, ali negdje oko 3 ili 4 časa ujutru. Prema riječima glavnog vaspitača Mladena Majstorovića u vrtić nije pokušana provala, već je rezlog za uključenje alarma to što jedna od 15 vrata na objektu nisu bila dobro zatvorena.Majstorović navodi da je na licu mjesta jutros bila i policija koja je potvrdila da nije bilo pokušaja provale.

Tačno vrijeme isključenja alarma glavni vaspitač nije mogao da kaže. “Sve informacije o uključenju alarma imaju nadležni u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka”, naveo je Mjastorović.

Glavni vaspitač u vrtiću “Kolibri” kaže i da je čuo priče o tome da se alarm u tom objektu i ranije uključivao, ali da ne zna detalje. Sve se, kaže, svodi na priče “rekla-kazala”.

Kako Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje radi do 15 časova informaciju o eventualnom problemu sa alarmom ATV nije dobila. Ono što je činjenica je da mještani Lazareva od njegovog uključenja strahuju jer, kako kažu, kada se on uključi njima više nema spavanja.

(ATV)