Politika 07.12.2022.

Nermin Nikšić najavio da će biti premijer Federacije BiH

ČITANJE: 1 minuta

Potvrdili smo ono što se u medijima već znalo – Borjana Krišto će biti predsjedavajuća Savjeta ministara, a Federaciju BiH ću voditi ja, rekao je Nikšić danas u Konjicu nakon sastanka predstavnika političkih partija tzv. osmorke i članova HDZ-a.

“Ono što želimo postići jeste da se u narednom periodu što prije formira vlast, najprije do Nove godine. Ono što ću reći jeste da je naša želja – u skladu s mogućnostima – sve svoje aktivnosti ubrzati na tom polju”, kazao je Nikšić.

Nikšić je prvo zahvalio svim današnjim učesnicima na vrlo ekspeditivnom radu. Razgovarali su o konstituisanju vlasti na državnom i federalnom nivou, onome što se dešava u kantonalnim skupštinama i pokazali da dosadašnji razgovori teku vrlo dobro.

Što se tiče ministara u Savjetu ministara, potrebno je obaviti detaljne razgovore sa članovima SNSD-a, a Nikšić očekuje i da će i na tom polju doći do razgovora u što kraćem periodu.

“Ono što još jednom podvlačim i što je ključ jeste da ćemo imati vrlo detaljnije programe u odnosu na one prije i da će ljudi koji sjede na vlasti raditi i u punom kapacitetu kako bi građani osjetili da je došla nova vlast koja će raditi u interesu svih građana”, zaključio je Nikšić.

Nikšić je najavio da će on, kao premijer Federacije BiH, ali i Borjana Krišto, raditi u interesu da stvore bolju atmosferu, “atmosferu u kojoj će se sarađivati entitetski”, a da im ne pada na pamet da kopaju nove rovove, pišu mediji.

(N.M.)