Vijesti 10.12.2020.

NESHVATLJIVA ODLUKA TUŽIOCA VRANJEŠA: Pomagač ubice monaha biće pušten na slobodu

ČITANJE: 1 minuta

Siniša Vranješ, tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, donio je odluku da pusti na slobodu Nebojšu Popovića, koji je uhapšen zbog sumnje da je pomogao Draganu Ševi da ubije oca Stefana, monaha manastira Glogovac, saznaje portal Banjaluka.net.

Kako je otkrio naš izvor, odluka tužioca Vranješa naišla je na veliko negodovanje u policiji koja je tražila pritvor za osumnjičenog Popovića, jer smatraju da bi Popović na slobodi mogao uticati na tok istrage. Pored toga, neshvatljivo je da tužilac donosi odluku o puštanju na slobodu pomenutog lica, iako još uvijek nije u potpunosti razjašnjena njegova uloga u ubistvu monaha Stefana.

Kako saznajemo, Popović bi za najdalje dva sata trebao biti pušten da se brani sa slobode.

Međutim, ni očigledna organizovanost ubistva i svirepost osumnjičenog, kao i brojne nedoumice za sada, nisu bili dovoljni tužiocu da odredi pritvor osumnjičenom za pomaganje u ovom teškom krivičnom djelu.

Podsjećamo da je osumnjičeni za ubistvo monaha Stefana u manastiru Glogovac u Šipovu Dragan Ševo uhapšen sinoć u Banjaluci, u velikoj akciji policije Republike Srpske. Ševo je uhapšen kod Motela “Nana”. On se sumnjiči za krivično djelo teško ubistvo koje je počinjeno 07.12.2020. godine u manastiru Glogovac, kod Šipova, kada je ubijen monah Stefan. Obdukcija je pokazala da je monahu presječena plućna arterija što je bilo kobno.

Popović, za kojeg se sumnja da je Ševu dovezao iz Banjaluke do manastira i vratio ga nakon ubistva autom u Banjaluku, uhapšen je nekoliko sati nakon ubistva.

(Banjaluka.net)