Politika 20.03.2021.

Nešić: DNS ima istorijsku priliku da bude ključni faktor na političkoj sceni Srpske

ČITANJE: 3 minute

„Demokratski narodni savez je politička partija koja sve druge partije u Republici Srpskoj i BiH poštuje i očekujemo od drugih da uzvrate poštovanje. DNS je naučio iz svojih grešaka i nadam se da nam se neće ponoviti da imamo u svojim redovima tkz. papke. Ljudi širom Republike Srpske prilaze i osjete da imao dovoljno snage i energije za promjene“, rekao je Nenad Nešić na sjednici Regionalnog odbora DNS-a Banja Luka koji obuhvata Banjaluku, Кneževo, Čelinac, Кotor Varoš, Petrovac-Drinić, Jezero, Ribnik, Mrkonjić Grad i Šipovo.

On je istakao da DNS u ovom periodu ima unutarstranačke izbore i da je Izborna skupština planirana za jun mjesec i izrazio nadanje da će svi odbori izabrati najbolje predsjednike koji imaju znanja, snage i mudrosti, koji su lojalni DNS-u, koji će ostati uz DNS i svoje članove.

„DNS ima istorijsku priliku da bude ključni faktor na političkoj sceni Republike Srpske i da bude nosilac promjena, ali isto tako znam da rukovodstvo DNS-a i ja zajedno sa njima ne možemo ništa uraditi bez vas, vašeg jedinstva i lojalnosti DNS-u, svi zajedno moramo da idemo ka promjenama, da radimo za bolje sutra svih građana“, rekao je Nešić.

On je, napomenuo, da je došlo vrijeme da se radi za narod, za bolju egzistenciju, bolju ekonomsku situaciju u Srpskoj.

Potpredsjednik DNS-a, šef Кluba DNS-a u NS RS Duško Ivić rekao je prisutnim članovima da je DNS stranka koja ima budućnost, nacionalna stranka koja nije prenosila nadležnosti, kojoj je Republika Srpska najbitnija.

„DNS je stranka koja u perspektivi treba da vodi Republiku Srpsku i koja mladim ljudima daje mogućnost da pokažu šta znaju i šta umiju, sve ovo zavisi od nas“, rekao je Ivić i dodao da je ključno za uspijeh stranke jeste broj glasova.

On je dodao da je najbitnija infrastruktura i formiranje mjesnih odbora koji su organizovani po biračkim mjestima, i jaki mjesni odbori su ključni za uspijeh svake stranke.

Potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić rekao je da je cilj DNS-a da na Regiji Banja Luka dobro pozicionira političku partiju i da na osnovu rezultata koji zajedno naprave mogu da formiraju jednu stranku koja će imati respekt u društvu.

„Demokratski narodni savez ima put koji je čestit, ubjeđeni smo u ispravnost tog puta, i mislim da će građani to prepoznati i da će nas pratiti našem putu promjena“, rekao je Jovičić.

Generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić rekao je da tri izborne jedinice (jedan, dva i tri) nose oko 500 000 birača i ove tri izborne jedinice odlučuju kako će ko biti pozicioniran u političkom životu.

„Politički put DNS je uvijek bio konstruktivan i kad smo bili u koaliciji sa SNSD imali smo cilj da sačuvamo Republiku Srpsku. Sada kada smo se odlučili za opoziciono djelovanje mislim da trebamo da stabilizujemo svoje redove i da vodimo svoju politiku i mislim da smo unutar sebe dovoljno jaki i da možemo biti odlučujući faktor u Srpskoj“, rekao je Rodić.

Predsjednik RO DNS-a Banja Luka Željko Dubravac rekao je da je bitno da se u svakoj lokalnoj zajednici čuje za Demokratski narodni savez i za naš put promjena.

„Moramo da jasno kažemo koje promjene nudimo, nisu bitni ljudi, već ono što nudimo građanima, realni ciljevi, poboljšanje ekonomske situacije u svim gradovima i opštinama“, rekao je Dubravac.

Predstavnici Gradskog i opštinskih odbora Regije Banja Luka upoznali su rukovodstvo stranke o trenutnoj političkoj situaciji u njihovim lokalnim sredinama i stanjem u stranci.

(N.S)