Politika 27.10.2020.

Nešić: DNS ostaje jedinstven

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da ova stranka ostaje jedinstvena i da nema nesporazuma vrha stranke sa Gradskim odborom DNS-a Banjaluka.

“Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Borivoje Obradović poslao mi je zvanični dopis da će biti poštovane sve odluke predsjednika i Predsjedništva DNS-a. Samim tim smatram da između predsjednika i Predsjedništva i ovog odbora nema nikakvog nesporazuma i hijerarhija se poštuje”, rekao je Nešić novinarima u Banjaluci.

On je najavio da će u četvrtak, 29. oktobra, biti održana sjednica Predsjedništva DNS-a na kojoj će, između ostalog, biti donesena odluka o tome kako će ova stranka nastupiti u Banjaluci na predstojećim lokalnim izborima.

“DNS nije partija jednog čovjeka, već demokratska, a prije svega narodna. Oslušnućemo glas naroda i da vidimo u kojem pravcu da okrenemo brod DNS-a”, rekao je Nešić, koji je posjetio izborni štand DNS-a na trgu Krajine i zajedno sa kandidatima ove stranke za lokalne izbore razgovarao sa građanima.

On je tom prilikom naglasio da su ovdje ljudi sa kompletne izborne liste DNS-a koji su dokazali da je ova stranka spremna da izađe u izbornu utakmicu, da osvoji dovoljan broj glasova, te da bude dio vlasti u interesu građana Banjaluke.

Odgovarajući na pitanje da li će biti sastanka sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, Nešić je rekao da je u četvrtak sjednica Predsjedništva DNS-a, a nakon toga, kako kaže, “možda bude, a možda ne”.

“DNS je istupio iz koalicije i ta odluka se ne može preispitivati – takva je kakva je. Naravno, može neko na Predsjedništvu inicirati da ona bude preispitana, pa ćemo vidjeti”, naveo je Nešić.

Na pitanje da li on zahtijeva određene funkcije u javnim preduzećima, Nešić je rekao da je “on nezaposlen, te da bi mogao aktivirati profesionalni status poslanika jer mu to zakon dozvoljava”.

Takođe, Nešić je danas sa Obradovićem na trgu Krajine zaigrao i stoni tenis.

Oznake: DNS, Nenad Nešić