Politika 30.06.2020.

NEŠIĆ (DNS): Podrška novom poslovniku, ali ne i Čubriloviću, Šulić bolje vodi NSRS

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da će ta partija podržati promjenu Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske, koja će doprinijeti vraćanju ugleda i dostojanstva parlamenta Republike Srpske.

Nešić smatra da rad institucija najviše zavisi od ljudi koji su na njihovom čelu, te da je tako i za funkcionisanje Narodne skupštine Republike Srpske najodgovorniji njen predsjednik Nedeljko Čubrilović.

On smatra da “problemi nastaju kada Čubrilović preuzme kormilo”, te da se rasprava vodi u daleko korektnijoj i pristojnijoj atmosferi kada skupštinskim zasjedanjima predsjedavaju potpredsjednici, posebno Denis Šulić, saopšteno je iz DNS-a.

“Ukoliko predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović nastavi po starom, ostaće samo mrtvo slovo na papiru i potvrdiće se stav DNS-a da nije problem u aktima, već u ljudima”, istakao je Nešić.

Narodna skupština Republike Srpske razmatra danas Prijedlog poslovnika parlamenta Republike Srpske.

Cilj novog poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske jeste da se unaprijedi rad i poveća efikasnost rada parlamenta, te otklone uočeni nedostaci u važećem Poslovniku, uz kontinuirano čuvanje digniteta ove najviše zakonodavne institucije Srpske, rekla je danas u parlamentu Srpske predsjednik Zakonodavnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske Dušica Šolaja.

(Srna)