Politika 23.09.2021.

NEŠIĆ: DNS podržava proteste, ali oni moraju imati svrhu i sadržaj

ČITANJE: 3 minute

Povodom najavljenih protesta u Banjaluci javnosti se obratio i predsjednik DNS-a, Nenad Nešić, koji je upitao organizatore šta je svrha protesta.

„Ja sam se danas čuo sa predsjednikom SDS-a, gospodinom Šarovićem i dogovorili smo se da u ponedjeljak imamo sastanak u Banjaluci gdje ćemo definisati sve što se tiče protesta. DNS podržava proteste, ali moramo imati neki red. To što neko najavi proteste bez ikakvog sadržaja, bez toga da znamo koliko će protesti trajati? Da li mi protestujemo jedan dan, ili ćemo protestvovati dok naši zahtjevi ne budu ispunjeni“, upitao je Nešić, prenosi insajder.in.

Predsjednik DNS-a napominje da svaki protest mora imati svoju svrhu i da se moraju znati zahtjevi.

„Šta su naši zahtjevi, šta je cilj protesta i koji je vremenski rok? Kada postavimo zahtjeve na tom protestu, da ti zahtjevi budu ispunjeni. Šta ćemo raditi ako naši zahtjevi ne budu ispunjeni“, rekao je Nešić.

Od dodaje da ovakvom vidu izražavanja nezadovoljstva treba pristupiti ozbiljnije, a ne samo putem društvenih mreža.

„Protesti moraju imati svoj sadržaj. Protesti moraju imati organizatora. Na protestima se mora znati ko se obraća narodu i na protestima se mora znati šta je zahtjev prema režimu? I mora se znati do kad traju protesti? Da li su trajni do ispunjenja zahtjeva ili su protesti što ćemo postaviti zahtjev i dati rok da naši zahtjevi budu ispunjeni. I šta poslije toga?“, ponovio je Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da će se zbog toga sastati sa liderima opozicionih partija, kako bi dogovorili način djelovanja i odgovorili na pitanja koja je postavio.

„Protesti nisu svrha da bi bili protesti i da poslije toga odemo kući. Šta smo uradili osim što smo trošili energiju narodu“, zaključio je Nešić.

Kompletirano rukovodstvo banjalučkog odbora DNS-a

Gradski odbor DNS-a završio je danas unutarstranačke izbore, a za potpredsjednike odbora izabrani su Nikola Dukić, Nikola Deretić i Milan Popović.

Dukić je rekao da DNS nastavlja sa daljim radom, kao i da jača iz dana u dan, čemu svjedoče novi aktivisti koji se svakodnevno pridružuju stranci.

“Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu pokazati svoju snagu”, rekao je Dukić.

Za predsjednika Aktiva žena izabrana je Dragana Cvetković, za predsjednika mladih Gavrilo Kerkez, a za sekretara Gradskog odbora Srđan Radulj.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Radislav Jovičić rekao je da ovaj odbor korača snažno naprijed, te ima svoju viziju razvoja.

“Ciljevi za naredni period su nam da jačamo infrastrukturu DNS-a, širimo mjesne odbore, formiramo i dodatne odbore, kao i da podržimo sve dobre ideje za napredak i razvoj Banjaluke”, rekao je Jovičić.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da ova stranka u Banjaluci zaslužuje mjesto jedne od najjačih političkih partija u ovom gradu.

Odgovarajući na pitanje da li će učestvovati na protestima koje su predstavnici opozicije najavili u Banjaluci za 2. oktobar, Nešić je rekao da je neophodno prije toga definisati detalje.

“DNS podržava proteste, ali moramo imati neki red – da li protestujemo jedan dan ili dok naši zahtjevi ne budu ispunjeni? Šta su naši zahtjevi? Šta je cilj protesta i koji je vremenski rok da ti zahtjevi budu ispunjeni?”, upitao je Nešić.

On smatra da protesti zahtijevaju ozbiljan pristup, a ne “pristup preko društvenih mreža”.

(SB)

Oznake: Nenad Nešić