Politika 26.01.2021.

NEŠIĆ: DNS spreman da bude dio opozicije, nemamo otvorena pitanja sa SDS-om i PDP-om

ČITANJE: 2 minute

Predsjedništvo DNS zahtjeva od CIК da i pored ponavljanja izbora u Doboju u skladu sa svojim nadležnostima odredi novi sastav organa za sprovođenje izbora.

Kako je zaključeno na današnjem sastanku Predsjedništva DNS, organ koji je doprinjeo neregularnostima i gaženju volje birača ne može biti zadužen u ponovljenom izbornom procesu, prenosi Srpskainfo.

Predsjedništvo DNS ocjenilo je da vještačko podizanje nacionalnih tenzija ključnih nosilaca vlasti ističući da to predstavlja gubljenje vremena koje može biti utrošeno na rješavanje ekonomskih i socijalnih problema, sprovođenje reformi koje će nas približiti evropskim standardima kako bi prestao odlazak ljudi i preokrenula se demografska kretanja.

– Predsjedništvo DNS zabrinjava ekonomska situacija u Republici Srpskoj. Takođe, zabrinuti smo da Republika iz stanja stagnacije lagano klizi u stanje potpune recesije i rasta nezaposlenosti. Svi ekonomski parametri su negativni, od pada BDP, pada proizvodnje, izvoza, zaposlenosti. Samo se zaduženost povećava- navode u DNS.

Dodaju da DNS ostaje posvećen promjenama koje su preduslov boljeg života svih građana Republike Srpske.

Predsjedništvo DNS usvojilo je danas Platformu o budućem djelovanju sa drugim političkim subjektima, koja polazi od činjenice da je DNS treća politička partija po zastupljenosti u lokalnim zajednicama i parlamentu Republike Srpske i da je spremna da djeluje sa svim opozicionim partijama.

Predsjednik DNS Nenad Nešić potvrdio je nakon današnjeg sastanka u Doboju da tu prvenstveno misli na SDS i PDP, jer, kako kaže, nemaju razerve prema njima niti otvorenih pitanja. On je najavio da će veoma brzo biti održan zajednički sastanak predstavnika ove tri partije.

Nešić je naveo da Predsjedništvo DNS u Doboju danas pokazuje snagu i jedinstvo u vezi sa odlukom Centralne izborne komisije BiH da u tom gradu budu ponovljeni izbori na 89 biračkih mjesta od ukupno 106, istakavši da je očekivao da se oni ponište.

Potpredsjednik DNS Duško Ivić poručio je da su, kako kaže, slobodni izbori najbolji vid borbe protiv političke korupcije i da je ova partija pokrenula inicijativu da se promijeni Izborni zakon u BiH.

(SB)

Oznake: DNS, Nenad Nešić