Politika 27.05.2021.

NEŠIĆ: Dok je OHR ovdje, jasno je da su nam zatvorena vrata EU

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik DNS Nenad Nešić smatra da je dobra vijest da Valentin Incko odlazi, ali ne i to da u BiH dolazi novi visoki predstavnik.

Loša vijest je da neki i dalje smatraju da nam poslije 26 godina i dalje trebaju pelene OHR, tutorisanje i poništavanje demokratije u sred Evrope dajući jednom čovjeku više moći od demokratski izabranih institucija – smatra Nešić, prenosi Srpskainfo.

On ističe da je Valentin Incko bio nijemi guverner, puštajući poruke mržnje prema Srbima i svojim odnosima sa političkim liderima koji na mržnji opstaju doprinijeo je destabilizaciji društva.

Okrećući glavu od suštine i platu zarađujući ponižavanjem Srba, kako kaže Nešić, dodatno je produbio podjele.

– Ukoliko su iskreni u želji da postanemo članica EU trebalo bi instituciju OHR da ukinu, a ne da joj maligni uticaj jačaju imenovanjem kadra iz veće evropske države – poručuje Nešić.

Sve dok je OHR ovdje, kako dodaje on, jasno je da su nam zatvorena vrata EU.

Nešić kaže da je civilizacijska sramota i licemjerje da u srcu Evrope u 21. vijeku postoji država koja nije suverena i koja je protektorat.

– Ovom društvu potrebni su racionalni pristupi, prestanak negiranja prava srpskog naroda i rješavanje nagomilanih problema zbog kojih se ova zemlja prazni – zaključuje Nešić.

(SB)

Oznake: Nenad Nešić