Izbori 2022 26.09.2022.

Nešić: Dosta je crno-bijele zastave, vrijeme je da se ogrnemo srpskom trobojkom

ČITANJE: 3 minute

– Prema anketama u koje sam ja imao uvida, imam prednost u izbornoj trci za srpskog člana Predsjedništva BiH, u odnosu na Željku Cvijanović i Mirka Šarovića, poručio je lider DNS i kandidat za ovu funkciju Nenad Nešić.

Nešić je gostujući u emisiji “Oči u oči-objektivno”, koju realizuje portal Banjaluka.net u saradnji sa Elta TV poručio da je uvjeren da je narod prepoznao značaj DNS i trećeg puta.

“Uvjeren sam da je naš narod prepoznao značaj trećeg puta i DNS. Mislim da narod hoće ono što danas nemamo, a to je normalnost, dogovor, razgovor, ekonomska i energetska stabilnost, obrazovanje i zdravstvo, kojim ćemo se ponositi”, ističe Nešić.

Nešić naglašava da su za jaku Republiku Srpsku potrebni jaki ljudi.

“DNS nudi složen ekonomski program, tim stručnjaka koji će sprovesti taj ekonomski program, a prije svega nudimo normalnost, što nam je trenutno najpotrebnije”, dodaje Nešić.

Nešić ističe da se u Sarajevu najbolje brani Republika Srpska.

“Moramo razgovarati sa međunarodnim predstavnicima, bez obzira koliko ih voljeli ili ne. Moramo otvoriti Republiku Srpsku prema svijetu, Evropi, regionu. Moramo krenuti naprijed, putem dijaloga i dogovora. Narodu obećavam da nikada neću izazvati krizu u BiH, niti ugroziti interese Republike Srpkse, niti ću jednu njenu nadležnost ili instituciju prenijeti sa nivoa Republike Srpske na nivo BiH”, ističe Nešić.

Dodaje da mu je cilj da iz Ustavnog suda BiH odu stranci, jer je to jedan od uslova za ulazak u EU.

Na nivou BiH, Republici Srpskoj je potrebno politiko jedinstvo, smatra Nešić.

“Po pitanju zaštite vitalnih nacionalnih interesa, na nivou BiH nam je potrebno jedinstvo. Gdje ćemo mi ovako mali, a podjeljeni stići? Nažalost, SNSD, SDS i PDP ne mogu i ne žele da obezbijede to jedistvo srpskih političkih partija”, dodaje Nešić.

Nešić smatra da će prestojeći biti najneizvjesniji izbori do sada, te da svi kandidati imaju podjednake šanse.

“Ovo će biti najneizvjesniji izbori i dok se ne prebroje glasovi niko neće znati ko je pobjednik. Ne bih rekao da je neko favorit, ali mogu reći da svako ima šansu”, dodaje Nešić.

Komentarišiću česte susrete sa bivšim gradonačelnikom Banjaluke, Igorom Radojičićem Nešić je kazao:

“Prijatelji smo, privatno smo dobri, dijelimo određena politička razmišljanja, a odgovor na to da li će on pristupiti DNS će ipak sačekati period poslije 2. oktobra. Vjerujem da će biti iznenađenja”, dodaje Nešić.

Dosta mi je da slušam da je Republika Srpska potencijal, želim da slušam da je Republika Srpska primjer razvoja regionu i svijetu, dodaje Nešić.

“Ako imamo sve te prirodne resurse, šta je problem da budemo primjer Evropi i svijetu? Problem su ljudi i pristup tim resursima. Bitni su i ljudski resursi, moramo na odgovorna mjesta postaviti odgovorne ljude, koji znaju šta rade, a ne po partijskoj osnovi”, ističe Nešić.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske lider DNS očekuje najmanje 10 mandata.

“Smatramo da će nam to omogućiti da budemo treća, eventualno druga politička partija u Srpskoj, a naš cilj je da DNS bude prva”, rekao je Nešić.

Zaključuje da je dosta crno-bijele zastave, te da je vrijeme da se ogrnemo srpskom trobojkom.

(Banjaluka.net)

Oznake: Nenad Nešić