Politika 24.01.2022.

Nešić: Istražni organi da hitno otvore istragu o pripremi atentata na Vučića

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik DNS Nenad Nešić pozvao je istražne organe u Republici Srpskoj i BiH da hitno reaguju i otvore istragu povodom informacija da su lica iz kriminalnog miljea, s teritorije BiH, učestvovala u pripremi atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

”Informacija Europola da su lica iz BiH pripremala atentat na predsjednika Srbije izazvala je veliko uznemirenje među građanima i očekujemo hitnu reakciju nadležnih institucija. Normalno je da je ljude preplašila spoznaja da među nama žive kriminalci koji su spremni na tako gnusno krivično djelo koje bi ozbiljno ugrozilo stabilnost u regionu. Tako opasni ljudi spremni su na sve i sutra im meta može biti i neko ovdje, što može ugroziti bezbjednost i stabilnost zemlje”, upozorio je predsjednik Nenad Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da su kriminalci sigurno ohrabreni činjenicom da je prošlo sedam godina od pokušaja atentata na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, a da do danas nema optužnice iako su policijski organi riješili ovo krivično djelo i identifikovali njegove počinioce i organizatore.

”Tužilaštvo BiH je tim direktno poslalo poruku da je dozvoljeno atakovati na život lidera Srbije, i da to neće biti kažnjeno. Zamislite šta bi bilo da je, ne daj Bože, neko u Srbiji pokušao ubiti nekog od lidera iz Sarajeva, da je Srbija to zataškala, i da se sada otkrilo da ponovo neko iz Srbije učestvuje u pripremi atentana na njega!?”, konstatuje Nešić, ponavljajući svoj zahtjev istražnim organima da se hitno uključe u istragu i privedu pravdi osumnjičena lica.

(Srna, E.M)

Oznake: Nenad Nešić