Politika 16.05.2021.

NEŠIĆ: Izjednačavanje nacionalnog i stranačkog interesa vrhunac Dodikove neodgovornosti

ČITANJE: 2 minute

Da su Srbi devedesetih prihvatili ideje koje je zastupao Milorad Dodik Republike Srpske ne bi ni bilo i zato je vrhunac Dodikove bezobzirnosti govoriti danas o njenoj sahrani. Izjednačavati nacionalni interes Srba sa interesom svoje partije vrhunac je neodgovornosti, poručio je predsjednik DNS Nenad Nešić.

DNS upozorava da ponovo u predizbornu godinu SNSD ulazi djeleći srpski narod u pokušaju da se u političkoj utakmici kao lopta šutira, kako navode “svetinja kojoj svi služimo, a to je Republika Srpska”, prenosi Srpskainfo.

Dodik ponovo pokušava da stavi znak jednakosti između Republike Srpske i SNSD, upozoravaju iz DNS.

– Kakve se to sahrane priviđaju Miloradu Dodiku? Zašto je prva asocijacija na izbore i moguće promjene nešto toliko ružno kao pogreb? Nema potrebe da se plašite promjena koje dolaze a posebno da ih izjednačavate sa smrću. Znam da je mnogima nezamislivo odvajanje od automobila i prostranih kabineta ali nema potrebe to gledati kao sahranu – poručio je Nešić.

Lider DNS smatra da su promjene u Srpskoj neophodne, zato što se Republika zadužuje po najvećim kamatama u regionu, zato što se zadužuje da bi vraćala pristigle dugove, zato što odlazi ogroman broj ljudi i čitava mjesta ostaju prazna.

– Promjene su neophodne i zato što je vrijednim privrednicima država nesposobna i preskupa, a poštenom narodu plata mala. Zato bi Predsjednik SNSD ovako trebao da se obraća svojoj predsjednici, premijeru, ministrima i Vladi a ne narodu i njegovoj opoziciji – navodi se u saopštenju DNS, koje potpisuje lider stranke Nenad Nešić.

– Član Predsjedništva iz reda srpskog naroda ovakve riječi nikada ne bi smio da koristi. Njegova funkcija je da nas spaja, a ne da nas dijeli. Zato podvlačim još jednom: Milorade Dodik, nijedan političar, ni Ti pa ni ja, nema pravo da bilo kojem Srbinu umanjuje ljubav prema Republici Srpskoj. Niste vi iz SNSD jedini koji je vole. Vole je i vaši birači, vole je i naši, vole je i oni koji ne glasaju – poručuje Nešić.

Podsjeća da je Srpska preskupo plaćena krvlju i patnjom naroda i boraca.

– To je najskuplja riječ Milorade, i ako već nemaš namjeru da nas oko nje ujedinjuješ ili za to nisi sposoban, onda Republici Srpskoj pomozi tako što ćeš nas riješiti onih koji su odgovorni što se polako utvrđujemo na mjestu najsiromašnijeg društva u Evropi. Zato što smo u ovakvom stanju i zato što sebi dajete toliko za pravo, neće promjene biti ničija sahrana nego vaskrsnuće Srpske – poručuje Nešić.

(SB)

Oznake: Nenad Nešić