Politika 06.12.2022.

Nešić komentarisao hapšenje DNS-ovog ministra

ČITANJE: 1 minuta

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Miloš Lučić uhapšen je danas, a pomenutu informaciju za UNU je prokomentarisao i lider stranke koja je Lučića imenovala na pomenutu poziciju, Nenad Nešić.

“Svako ko je prekršio pravila službe i zakonske procedure treba da odgovara. Vjerujem u institucije i pravednu istragu. Pozivam da svi koji su se ogriješili o zakon budu procesuirani”, rekao je predsjednik DNS-a dodajući da je za privođenje Lučića saznao iz medija.

Predsjednik DNS-a rekao je Srni da je uvjeren da će ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Miloš Lučić dokazati nevinost i da će pravosudne institucije BiH obaviti posao u skladu sa zakonom.

Lučića su u Istočnom Sarajevu uhapsili pripadnici SIPA, a tereti se za zloupotrebu položaja.

Podsjećamo, u aprilu je uhapšen i Lučićev pratilac i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Miloš Nikolić, i to zbog prodaje droge.

Inače, Lučića prate kontroverze još od samog imenovanja na ministarsku poziciju, kada su mediji otkrili da je ponavljao četvrti razred srednje škole te da mu je za završetak osnovnih studija trebalo 12 godina.

Nakon što je preuzeo aktuelnu funkciju pažnju je skrenuo i imenovanjem bivše misice Marine Ševkušić za svoju savjetnicu, kao i Mlađena Božovića za šefa kabineta, i to trenutku kada se pomenuti teretio za nasilničko ponašanje. Nedavno je i osuđen.

(N.S)

Oznake: Nenad Nešić