Politika 28.05.2021.

NEŠIĆ: Neću kod predsjednice, neprihvatljivo razdvajanje na stranke prvog i drugog reda

ČITANJE: 1 minuta

DNS sa žaljenjem konstatuje da za vlast postoje građani prvog i drugog reda, što potvrđuje činjenica da je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović na odvojene sastanke pozvala predstavnike vlasti i opozicije na temu imenovanja novog predstavnika OHR.

Poručio je ovo predsjednik DNS Nenad Nešić ističući da se ni ta stranka neće odazvati na sutrašnji sastanak. Više puta smo isticali da je pitanje Republike Srpske i nacionalnih interesa iznad svih stranačkih interesa, prenosi Srpskainfo.

– Stavljanje pitanja nacionalnog interesa u dnevnu politiku, odvajati stranke na one prvog i drugog reda, samo dijeli građane i slabi nacionalni interes – kaže Nešić.

On dodaje da DNS smatra da zrelom demokratskom društvu nisu neophodne pelene OHR.U isto vrijeme, kako ističe Nešić, pozivaju se svi politički akteri na ozbiljnost kod ovog pitanja.

– DNS neće prisustvovati sastancima na kojima se dijeli narod. Pozivamo vlast da sada ne misli o sebi i sazove sastanak svih srpskih stranaka radi postizanja nacionalnog jedinstva koje nam garantuje opstanak i jačanje unutar BiH – poručio je Nešić.

Ako do takvog sastanka dođe, DNS će, kaže on, pozvati partnere iz opozicije da se dogovore o zajedničkom nastupu.

(SB)

Oznake: Nenad Nešić