Politika 23.05.2024.

Nešić: Nije uspio pokušaj stigmatizacije srpskog naroda

ČITANJE: 1 minuta

Činjenica da većina zemalja članica Ujedinjenih nacija nije glasala za rezoluciju o Srebrenici predstavlja jasnu potvrdu pobjede Aleksandra Vučića u borbi za istinu o srpskom narodu, izjavio je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić.

Nešić je poručio da je “ovaj rezultat dokaz da histerija i pokušaji stigmatizacije srpskog naroda nisu uspjeli”.

– Rezultat glasanja u Generalnoj skupštini UN pokazuje da međunarodna zajednica sve više prepoznaje istinu i odbija da se povinuje jednostranim narativima koji su pokušali da predstave srpski narod u negativnom svjetlu. Ovaj uspjeh srpske diplomatije, pod vođstvom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, dokazuje da istina o događajima iz devedesetih godina izlazi na vidjelo, uprkos pokušajima da se naš narod nepravedno okrivi i stigmatizuje. Bošnjački predstavnici možda smatraju da su postigli neku vrstu pobjede, ali ovim procesom su zapravo otvorili vrata Srbiji da na globalnom nivou predstavi istinu o dešavanjima iz tog perioda – rekao je Nešić.

Nešić je naglasio da je “srpska diplomatija pokazala svoju snagu i posvećenost u odbrani nacionalnih interesa i istine”.

– Ovaj trenutak treba da bude podsticaj za dalji rad na jačanju naših diplomatskih aktivnosti i saradnje sa međunarodnom zajednicom, kako bismo nastavili da predstavljamo istinu i štitimo interese našeg naroda. Republika Srbija i Republika Srpska moraju nastaviti sa svojim snažnim diplomatskim aktivnostima u tom smislu – poručio je Nešić.

Nešić je istakao da se “nada da su bošnjački politički lideri napokon shvatili da nisu i neće doživjeti prosperitet, razvoj i bolju budućnost ako na dnevni red stalno vraćaju priče iz ratnih godina”.

Oznake: Nenad Nešić