Politika 27.01.2023.

NEŠIĆ O TRI PRSTA: Nemam namjeru da se izvinjavam što sam Srbin, otjeran iz Sarajeva

ČITANJE: 2 minute

Nenad Nešić, ministar bezbjednosti BiH, povodom usvajanje deklaracije kojom se najoštrije osuđuje “dizanje tri prsta” rekao je da nema namjeru da se bilo kome izvinjava zato što je Srbin i zato što srspki narod ima svoje pozdrave, imena i krsnu slavu.

“Manipulacija je žrtvama rata da neko 2023. godine, činjenicu da postoje ponosni Srbi u Savjetu ministara koristi u izradama Deklaracija koje ovo društvo dalje dijele i ne dozvoljavaju mu da 30 godina iskorači. Ja sam ponosni Srbin koji se rodio i otjeran je iz Sarajeva u koji su gospoda iz SDA poslije rata došli”, rekao je Nešić.

On ističe da bi svi trebali da prihvate da postoje različiti narodi, običaji, različite vjere i različiti pogledi na bližu i dalju istoriju.

“Da bi postojala zajednička budućnosti mora se prihvatiti da postoje i Republika Srpska, i Srbi u Savjetu ministara, postoje i Dodik i Nešić, koje oni vole nešto manje, a postoji i Nebojša Vukanović koga vole nešto više. I bez nas, kao i bez Bošnjaka i Hrvata, ova zemlja je jednostavno nemoguća. Znam ja šta je problem inicijatorima deklaracije iz SDA. Oni ne umiju drugačije da se nose sa padom sa vlasti nego da svoj narod i politiku svog naroda drže u mržnji i prošlosti kako bi opstali”, istakao je Nešić.

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanje tri prsta ispred zajedničkih institucija, a koju je predložio Klub SDA.

Deklaracija Skupštine Kantona Sarajevo uslijedila je nakon što je Nešić snimljen ispred zgrade zajedničkih institucija kako podiže tri prsta, a to je ponovio i kasnije u emisiji Federalne televizije.

(N.S)

Oznake: Nenad Nešić