Politika 11.04.2022.

NEŠIĆ: Obrazloženje za sankcije kao da je pisano u centrali SDA, a ne u britanskoj vladi

ČITANJE: 1 minuta

Obrazloženje za uvođenje sankcija predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku kao da je pisano u centrali SDA, a ne u Vladi Velike Britanije, izjavio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Nešić je u izjavi Srni rekao da DNS i on lično ne podržavaju bilo kakve sankcije, bilo kome, ocijenivši smiješnim obrazloženje za uvođenje najnovijih mjera.

“Ovakve odluke sigurno ne doprinose stabilizaciji prilika u BiH, već suprotno. Ovoj zemlji nikada nikakvo dobro nije donijelo miješanje stranih faktora u unutrašnja pitanja, a svi problemi koje imamo su posljedica stranog intervencionizma”, istakao je Nešić.

Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH, smatra da konačni sud o bilo kome ko se bavi javnim poslom treba da daju građani na demokratskim izborima.

Vlada Velike Britanije danas je objavila da su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović sankcionisani zbog, kako je obrazloženo, njihovog narušavanja legitimiteta i funkcionalnosti BiH.

(Srna/SB)

Oznake: Nenad Nešić