Politika 06.06.2021.

NEŠIĆ ODGOVORIO SALKIĆU: Nana Fata je rekla sve kad vas je istjerala iz kuće

ČITANJE: 2 minute

Niko ne ruši Bosnu i Hercegovinu i ne jača Republiku Srpsku kao govor mržnje i prijetnje potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića koji su upućeni srpskom narodu.

Poručio je ovo predsjednik DNS Nenad Nešić, povodom Salkićevog tvita da će ”srušiti svaki simbol srpske agresije i represije i da će poput crkve u Konjević Polju proći svi koji negiraju BiH”.

Nešić je javno pozvao Slakića da pročita Dejtonski mirovni sporazum u kojem se daje jasna i precizna kvalifikacija rata devedesetih kao ”tragičnog građanskog sukoba”. Svaka kvalifikacija mimo tog je antidejtonska i rušilačka, te najviše štete nanosi onima koji je iznose, smatra Nešić, a prenosi Srpskainfo.

– Vaše najveće žrtve su upravo oni za koje se tobože borite. Dok vi živite u Tuzli, a masnu platu primate u Palati predsjednika Republike Srpske, dotle vaši sunarodnici u cijeloj BiH jedva preživljavaju i po vakcine idu u vama lično mrsku Republiku Srbiju – poručio je Nešić.

On je dodao da je o Salkiću sve rekla upravo nana Fata Orlović, kada ga je, kako tvrdi, “istjerala iz kuće”.

– I vjerujem da o vama isto misli, da ste samo manipulator, svaki čestit Bošnjak koji zbog takvih poput vas sanja da se dograbi Njemačke. Više od 300.000 iseljenih Bošnjaka iz Federacije BiH u posljednjih sedam godina rezultat su politike vas i vaše partije! Zaposlili ste, kao što ste obećavali, ne 100.000 ljudi nego 300.000, ali u Njemačkoj i Austriji – poručio je Nešić Ramizu Salkiću, potpredsedniku RS i kadru SDA.

Nešić je poručio da “mržnja ruši, a ne gradi” i da će Republike Srpske biti dok ima srpskog naroda,.

– Republika Srpska je garant našeg opstanka pred ljudima poput vas. Zato ćemo je čuvati kao zjenicu oka svog, i to je činjenica s kojom ćete živjeti – poručio je Nešić.