NEŠIĆ: Pavić mi je dao podršku uz dva uslova, prihvatio sam oba

Nakon nekoliko sedmica spekulacija o velikom sukobu između bivšeg i trenutnog predsjednika Demokratskog narodnog saveza (DNS) došlo je do razgovora Marka Pavića i Nenada Nešića tokom kojeg su riješene sve dileme.

Marko Pavić će u doglednom periodu biti imenovan za počasnog predsjednika DNS-a, tok će Nenad Nešić uz podršku rukovodstva stranke, uključujući i Marka Pavića, postati predsjednik te stranke u punom mandatu, s obzirom da trenutno funkciju obavlja kao vršilac dužnosti.

Nešić je za Klix.ba kazao da se na stranačkom skupu u Prijedoru, koji je održan proteklog vikenda, članovima obratio u ulozi predsjednika, što su podržali doskorašnji potpredsjednik i predsjednik DNS-a Dragutin Rodić, odnosno Marko Pavić.

“Na skupu sam se obratio kao predsjednik DNS-a, te sam dobio podršku. To govori da nema nikakvih sukoba u DNS-u. Nekoliko dana prije toga sam održao sastanak sa Pavićem na kojem smo dogovorili pravce djelovanja stranke“, izjavio je.

Saznajemo da je Pavić od Nešića tražio dvije ključne stvari u zamjenu za podršku na mjestu lidera stranke.

“Rekao mi je koja su dva najbitnija principa DNS-a. Prvi je da nema ulaska BiH u NATO prije Srbije, a drugi da se ne daje podrška prodaji prirodnih resursa u Republici Srpskoj. Složili smo se u vezi toga, jer je i za mene to prihvatljivo. Marko Pavić mi je dao podršku“, otkrio je Nešić za Klix.ba.

Krajem februara ili početkom marta bit će održana vanredna skupština DNS-a na kojoj će Nenad Nešić i zvanično biti imenovan za predsjednika stranke, a Marko Pavić za počasnog predsjednika.

Na pitanje da li je “ispeglana situacija” u vezi sa kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, s obzirom da je do svih nesuglasica došlo upravo zbog Nešićeve podrške Mlađenu Božoviću, a ne Drašku Aćimoviću kojeg je predložio Marko Pavić, naš sagovornik kaže da Božović sada ima punu i jedinstvenu podršku DNS-a, a samim tim i Marka Pavića.

(Klix)

ZELJKOVIĆ: U Republici Srpskoj nema oboljelih od virusa korona

“Institu za javno zdravstvo Republike Srpske vodi aktivan nadzor nad epidemiološkom situacijom u Srpskoj i možemo sa sigurnošću reći da nemamo niti jedan prijavljen slučaj oboljelih od virusa korona, a takođe nemamo ni sumnjivih slučajeva”, izjavio je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. On je istakao da je kod dva pacijenta

Vujnićeva i Ljubišić najbolji sportisti Banjaluke

Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela, i Sonja Vujnić, odbojkašica Banjaluka voleja, najuspješniji su sportisti Banjaluke za 2019. godinu. Oni su za najuspješnije proglašeni na svečanosti koja je održana večeras u Sportskoj dvorani “Borik”. Ljubišić je slavio u konkurenciji fudbalera Borca Stojana Vranješa i plivača 22. aprila Mihajla Čeprkala, a do priznanja je došao jer je

VIŠKOVIĆ: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina – Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH. “U Federaciji se postavlja pitanje zato što je to ruski gas – kako ćete

Ministarstvo prosvjete Srpske odgodilo sve ekskurzije van granica BiH

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naredilo je danas svim srednjim školama da odgode đačke ekskurzije van granica BiH, zbog epidemije virusa korona u nekim evropskim zemljama. Ekskurzije se, kako su naveli, odgađaju dok ne bude potpuno isključena opasnost od širenja ovog virusa. U BiH nema potvrđenih slučajeva zaraze. Trojica Kineza, koji su hospitalizovani u

SNSD, Srpski klub i HDZ uputili u proceduru prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH

Predstavnici klubova poslanika SNSD, HDZ i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać. – Zakon, koji je predat

Banjalučkoj književnici Tanji Stupar Trifunović uručena Vitalova nagrada

Vitalova nagrada “Zlatni suncokret” za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini uručena je danas Tanji Stupar Trifunović za roman “Otkako sam kupila labuda”. Primajući priznanje za priču o, kako je objasnila, dvije različite žene, ali koje povezuju emocije i ljubav, Trifunovićeva je istakla da je književnost oduvijek zauzimala važno mjesto u njenom životu.