Politika 25.05.2023.

Nešić: Pooštriti zakone o ekstremizmu na sportskim utakmicama

ČITANJE: 1 minuta

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je danas da će predložiti pooštravanje zakona o pitanju ekstremizma na sportskim utakmicama čime bi se svi oni koji odluče da sportski događaj iskoriste da naprave takvu situaciju kaznili višegodišnjim zatvorom.

“Ako zaprijetimo višegodišnjim zatvorskim kaznama, vjerujem da će mnogi razmisliti prije nego što naprave neko takvo djelo”, rekao je Nešić novinarima u Sarajevu.

Kada je riječ o hapšenjima u Kantonu Sarajevo zbog visoke korupcije, Nešić nije iznosio više detalja, ali je najavio hapšenja svih koji su umiješani u kriminal i korupciju bez obzira iz koje političke partije dolaze.

“Ne mogu reći imena, ja sam prije bio inspektor u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i znam šta znači ugrožavanje istrage, a ono što mogu reći jeste da će akcije biti nastavljene i tek nas očekuju dalja hapšenja”, naglasio je Nešić.

Govoreći o operativnim akcijama koje su u toku, Nešić je naglasio da se na osnovu tih akcija može vidjeti saradnja između policijskih agencija iz BiH, regiona i Evrope, što još jednom pokazuje značaj uspostavljanja potpune saradnje sa Evropolom.

(Srna)

Oznake: Nenad Nešić