Politika 06.02.2021.

Nešić poručio Dodiku: DNS će poslati SNSD u opoziciju

ČITANJE: 1 minuta

Lider DNS Nenad Nešić poručio je predsjedniku SNSD Miloradu Dodiku da će DNS njegovu partiju poslatii u opoziciju.

Predsjedniku SNSD-a poručujem da nema tapiju ni na šta, da ga se niko ne plaši, da nema potrebe nikome da prijeti, da zbog afere oko cijene struje mora smijeniti ili Viškovića ili Luku Petrovića i da će DNS biti na čelu naroda koji će mu partiju poslati u opoziciju – rekao je Nešić.

Dodao je da je sa velikom pažnjom odgledao gostovanje Milorada Dodika na RTRS.

– Jedna stvar mi je ostala nejasna nakon tog nastupa – da li se srpskom narodu obraćao član Predsjedništva BiH koji bi trebao da nas okuplja i spaja ili predsjednik SNSD-a koji nas uporno dijeli? – pita se Nešić.

Zamjerio je Dodiku što “otima” volju naroda i kupuje odbornike koristeći, kako je rekao, državne resurse, prenosi “Srpskainfo”.

– Predsjednik SNSD-a već godinama se pitanjem nacionalnog interesa služi zarad dobiti svoje partije, nazivajući sve one koji nisu u njoj izdajnicima ili kriminalcima. Član Predsjedništva BiH bi morao da bude zabrinut što vladajuća stranka dijeli narod na temi oko koje su Srbi jedinstveni, a to je neupitnost postojanja i očuvanja Republike Srpske, i što koristeći državne resurse narodu otima volju cjepanjem partija, kupovinom poslanika i odbornika – rekao je Nešić.

Istakao je da bi član Predsjedništva trebao biti zabrinut jer izabrani funkcioneri Srba iz BiH u Beogradu nisu u stanju da jedni drugima pruže ruku, a predsjednik SNSD-a je nije spreman iskreno pružiti nikome, gazeći time, kako je naveo, i volju svog naroda.

Dodao je da je sa Dodikom kao članom Predsjedništva BiH uvijek spreman da razgovaram o pitanju jačanja Republike Srpske.

(N.S)

Oznake: DNS, Nenad Nešić