Politika 22.12.2022.

Nešić: Srpska potvrdila da je najfunkcionalniji dio BiH

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić ocijenio je da je Republika Srpska formiranjem svih institucija na vrijeme potvrdila da je najfunkcionalniji dio BiH.

“Republika Srpska jedina može da funkcioniše i ispoštuje sve zakonima predviđene rokove, što potvrđuje i brzo formiranje Vlade”, rekao je Nešić Srni.

On je naveo da bi Vlada Republike Srpske, koja je formirana juče, bila i ranije formirana da se nije čekalo konstituisanje Vijeća naroda.

“Drago mi je što je Vlada ovako brzo formirana, što skupštinska većina funkcioniše i što su izabrani svi predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske”, rekao je Nešić.

Nešić je rekao da ovu vladu čekaju veliki izazovi u narednoj godini, ali da je uvjeren da je premijer Republike Srpske Radovan Višković, zajedno sa ministrima, spreman da se uhvati u koštac sa svim izazovima.

“Naredna godina neće biti laka nikome, ali očekujem funkcionalnu Vladu i očekuje da se uhvate u koštac sa problemima koji nas čekaju”, poručio je Nešić.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izabrali su juče novi saziv Vlade Republike Srpske, koju će predvoditi Radovan Višković.

(Srna)

Oznake: Nenad Nešić