Politika 01.08.2021.

NEŠIĆ: Što je više Bakira Izetbegovića, to je manje Bosne i Hercegovine

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je da je želja lidera SDA Bakir Izetbegović da dominira nad drugim, centralizuje i unitarizuje BiH siguran put ka razgradnji BiH.

“Što se tiče nekakvih `osveta` i pravne države, jasno je da Izetbegović nije u stanju da shvati da niko, pa ni SDA nemaju tapiju na BiH i da ona pripada i Srbima i Hrvatima koliko i Bošnjacima”, naveo je Nešić.

On je poručio da BiH ima onoliko koliko se svi komotno u njoj osjećaju, što Izetbegović nikako ne može da shvati, saopšteno je iz DNS-a.

“Rekao bih, što je više Bakira, to je manje BiH”, naveo je Nešić.

On ističe da Izetbegović na politici konflikta sa svima pokušava da vrati iz mrtvih SDA, a najviše štete upravo nanosi bošnjačkom narodu, jer se uspio da ga posvađa sa svima u BiH, ali i regionu.

“Ne valjaju mu Srbi, ne valjaju Hrvati u BiH, ne valja mu ni rukovodstvo Srbije ni rukovodstvo Hrvatske”, rekao je Nešić.

On navodi da Izetbegović sopstveni narod uvodi u nepotrebne konflikte i zatvara ga u geto.

“Nudi im hljeba i igara, bombastičnim izjavama, umjesto posla, vakcina, saradnje i napretka”, rekao je Nešić.

On je podsjetio da Izetbegović tri godine nakon izbora nije formirao federalnu Vladu, prošle godine je njegova partija pometena u Sarajevu, a iza njegove vladavine su brojne afere najviših funkcionera SDA od kojih je najpoznatija “respiratori”.

Nešić navodi da je pandemija virusa korona “pokazala koliko je Izetbegovićeva vlast impotentna, pa je SDA građanima nabavljala urme umjesto vakcina jer, kako je, rekao federalni premijer Fadil Novalić, nisu htjeli da budu pokusni kunići za vakcine”.

(SB)

Oznake: Nenad Nešić