Politika 01.10.2020.

Nešić: Sukob migranata u Bihaću crveni alarm za sve institucije u BiH

ČITANJE: 1 minuta

Sukob migranata u Bihaću u kojem je ubijeno dvoje, a povrijeđeno još 18 njih je crveni alarm za sve institucije u BiH, smatra Nened Nešić, predsjednik DNS i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarske skupštine BiH.

U saopštenju DNS -a navodi se da je vrijeme je da građanima upitaju nadležne znaju li n ko su i odakle su migranti koji ulaze u BiH, šta su radili u zemljama iz kojih dolaze i kuda su krenuli, postoji li plan za rješenje krize ili se planira da ostanu ovdje?

“Ono što sam govorio mnogo puta sada se postavlja kao tema broj jedan – pitanje prolaska migranata kroz BiH je prevashodno bezbjednosno, pa tek onda humanitarno pitanje. Briga za ljude i živote svih građana mora biti prioritet. Ljudi treba da se osjećaju zaštićeno u svojoj zemlji, da se osjećaju sigurno dok hodaju ulicom, da nemaju strah za svoju imovinu ili strah da puste djecu samu do škole”, rekao je Nešić.

On je pozvao sve nadležne da se napokon donesu sistemske mjere i ojačaju kapaciteti za rješavanje ovog problema, a oni koji su do sada opstruisali donošenje sistemskih mjera za rješavanje migrantske krize treba da snose odovornost za sve što ta kriza izaziva.

(N.S/ Banjaluka.net)