Politika 17.11.2020.

Nešić o izvještaju Tužilaštva: Sve sam radio u skladu sa zakonom

ČITANJE: 1 minuta

Nenad Nešić, bivši v.d. direktora “Puteva RS” rekao je da nema informaciju da je prijavljen tužilaštvu.

On je, komentarišući izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka kojim se tereti da je zloupotrebom službenog položaja “Prijedorputevima” pribavio korist skoro 17 milona KM, istakao da je sve radio u skladu sa zakonom i odlukama Vlade RS.

“Prvi put čujem za to”, rekao je kratko Nešić za Nezavisne.

Službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izvještaj protiv Nešića, koji je osumnjičen da je privrednom društvu “Prijedorputevi” pribavio imovinsku korist u iznosu od 16.995.385,10 КM.

Iz MUP-a RS je saopšteno, uz navođenje inicijala, da je Nešić od 8. maja 2018. godine do 31. avgusta ove godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora JP “Putevi RS”, kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, čija je povreda utvrđena Presudom Suda BiH, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, te je zaključio Okvirni sporazum sa privrednim društvom “Prijedorputevi” a.d. Prijedor i u okviru istog zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti 1 u Republici Srpskoj.

“Isti se sumnjiči da je naložio plaćanje ispostavljenih situacija koje je to društvo dostavljalo po osnovu tako zaključenih ugovora, čime je pribavio imovinsku korist privrednom društvu ‘Prijedorputevi’ a.d. Prijedor u iznosu od 16.995.385,10 КM sa PDV-om”, saopšteno je iz MUP-a RS.

(A.M/Banjaluka.net)

Oznake: Nenad Nešić