Svijet 06.07.2021.

NESTALA SA NOVCEM: Turkinja zaposlena u njemačkoj kompaniji ukrala osam miliona evra

ČITANJE: 2 minute

Njemačka policija i dalje traga za Jasemin Gundogan (28) iz Bremena, koja je 21. maja iz kompanije za siguran prevoz novca “Loomis” u kojoj je radila, ukrala osam miliona evra, piše magazin “Fenix”.

Magazin dodaje da je prije nekoliko dana policija objavila njenu fotografiju i od tad njemački mediji ne prestaju da pišu i istražuju njen život.

Nazivaju je “lijepom kradljivicom”, a neke detalje o Jasemin otkrio je i jedan njen školski drug. On je, za njemački “Bild”, rekao kako je još kao dijete Gundogan željela da bude bogata i lijepa. Nosila je odjeću iz jeftinijih butika, ali je sanjala o luksuznom životu.

“Svi smo mislili da nije toliko bistra”, rekao je školski drug.

Međutim, čini se da je lijepa Jasemin dovoljno bistra da izvede jednu od najspektakularnijih pljački u Njemačkoj.

“Bild” piše kako je Jasemin s majkom i mlađom sestrom živjela u gradskoj bremenskoj gradskoj četvrti Tenever. Navodno joj je otac pronašao posao u firmi za prevoz novca.

Istražioci se sada oslanjaju na informacije koje bi im mogli dati stanovnici, a zanimaju ih i tragovi mogućih saučesnika u pljački. Istraga se sprovodi zbog posebno ozbiljnog slučaja krađe za šta je predviđena zatvorska kazna do deset godina.

Podsjetimo, Gundogan, koja je u firmi bila odgovorna za pakovanje i sigurni prevoz novca, 21. maja ukrala je kontejner s nekoliko vreća napunjenih novcem, a zatim otvorila bolovanje.

Nestanak novca otkriven je tek četiri dana kasnije. Prema prethodnim istragama, kontejner s brojem 06414 ubačen je u crni Mercedes-Benz čije su registarske tablice prethodno ukradene.

Automobil je unajmljen 19. maja u berlinskoj gradskoj četvrti Spandau i potom vraćen u dvorište kompanije koja ga je iznajmila, prenosi “Fenix”.

Policija, koja smatra da iza krađe stoji organizovani kriminal, objavila je fotografiju Jasemin i moli stanovnike koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj ili ostalim pomagačima da se jave Odjeljenju kriminalističke istrage u Bremenu.

Osumnjičena je turskog porijekla, a mediji spekulišu da se sklonila kod porodice u Turskoj.

(SB)

Oznake: Njemačka, pljačka